Peccata minuta

¡Sigues fort, José Manuel!

2
Es llegeix en minuts

No sé si el president en funcions va consultar el diccionari abans d'anunciar el seu futur immediat: «Perseveraré». ('Perseverar: persistir en una manera d'ésser o d'obrar'.) ¡Quin pànic! I això ho va dir quan s'acabaven de firmar uns mínims propòsits d'esmena i, tot seguit, declarar perfectament apte un perfecte xoriço com a representant espanyol al Banc Mundial. La seva presumpta senzillesa amaga maldat, i el cinisme de Rajoy anirà a més, perquè li funciona. En les seves últimes aparicions ha anat salpebrant el seu celebrat tancredisme amb bones dosis de jesuïtisme, perogrullisme i juanpalomisme no exemptes de burles a la lògica: si Soria és un funcionari, ¿per què no pot funcionar? Pels seus petits pecats ja va dimitir exemplarment, el pobre. ¡Va, sigues fort i dimiteix una altra vegada, José Manuel!

Mariano és tan amic dels seus amics com de la mentida; fins i tot alguns dels seus s'han quedat de quadros, però ja els va bé: no hi ha res millor per als 'dolents' que la figura del 'pèssim', per així mostrar les seves mitges bondats. Com a bon registrador de la propietat aliena, Rajoy coneix la llei fil per randa, i això li permet aplicar-la i esquivar-la a conveniència; l'Espanya Una i la Constitució són per a ell granítiques i no admeten cap matís, encara que els seus esquemes morals puguin ser de 'blandiblú'. ¿Per què el Tribunal Constitucional, tercer braç del PP, impedeix a Arnaldo Otegi -a qui no admiro en absolut- iniciar una segona vida com a parlamentari, una vegada liquidats els seus comptes amb la justícia, i, en canvi, els mèrits del delinqüent Soria van convidar el duo Guindos & Rajoy a col·locar-lo amigablement -assistit per la neboda del ministre d'Economia com a adjunta al càrrec- fins a dalt de tot dels diners? La seva altra neboda, Leticia, va saltar, per obra i gràcia d'Arias Cañete, d'exercir de veterinària a Toledo a ocupar un càrrec a l'Ambaixada d'Espanya a Washington. Tot queda en família.

Notícies relacionades

Consulto ara al meu diccionari la paraula 'psoriasi', entre PSOE i Soria, i aprenc que és una afecció cutània que provoca dolor, inflor, escalfament i coloració, que semblen ser els símptomes que comencen a patir alguns barons del PP davant la perseverança del seu encara líder a minimitzar i fins i tot a justificar o beneir, mirant als ulls, qualsevol abús que es produeixi al seu partit.

Al votant li va la marxa

L'oposició en bloc demana el cap de Rajoy, però ell sap com ningú que l'autolesió (a ell i al seu partit) és una pràctica que pot brindar un intens plaer prohibit i fins i tot recol·lectar perversos vots; com també deu saber que la paraula 'perseverar' té molt a veure amb 'persistir', que vol dir 'durar permanentment o per llarg temps'. Es pronostica una majoria absoluta a Galícia. Decididament, al votant espanyol li va la marxa.