CARTA Als CANDIDATS

Carta al candidat a Rei Mag

Protegeixi l'Estat de benestar, el que s'hagi perdut, si us plau, recuperi-ho

2
Es llegeix en minuts

M’han demanat que li escrigui unes línies explicant el que espero de vostè i quines haurien de ser les prioritats del nou Govern. Tasca feixuga, sens dubte, però un sempre ha estat una mica imprudent i així m’atreveixo a escriure-li. Desitjo que aquesta carta no el distregui massa del seu periple de mítings electorals a llocs on, potser, no tornarà fins a la propera campanya. Si vol que el missatge el faci arribar al seu community manager, només ha de dir-m’ho.

    La meva llista per al candidat a Rei Mag és la següent:

    1. Protegeixi l’Estat del benestar. El que s’hagi perdut, si us plau, recuperi-ho. ¿Què vol dir això? Vol dir que mantinguem una sanitat universal i de qualitat. Vol dir que tots els professionals de la salut vegin recompensat el seu esforç. Vol dir que les llistes d’espera s’escurcin. Vol dir que els pacients sempre puguin accedir als tractaments de nova generació. Vol dir que no es repeteixin els problemes que van tenir el malalts d’Hepatitis C per accedir a nous medicaments per motius econòmics. El mateix per a l’ensenyança i l’educació. Vol dir que els bons mestres i docents estiguin ben pagats. Vol dir incrementar les beques per als bons estudiants. Vol dir que no es perdi ni un sol talent jove per falta de diners a la seva família. De forma idèntica hauria de donar suport a grups de població especialment vulnerables, com els nens, la gent gran i les persones amb alguna minusvalidesa o discapacitat. Dotin d’una vegada amb diners la llei de la dependència. Ni una llar amb pobresa energètica ni un infant o avi amb gana a casa nostra. Així hauria de ser l’Estat del benestar que van dibuixar fa dècades.

    2. Lluiti contra les enginyeries financeres que fan que el cost de mantenir l’Estat recaigui en els assalariats. No pot ser que la gent amb un sou pagui per altres amb ingressos que no vénen del seu treball directe. Aprovi ja una llei de mecenatge que recompensi fiscalment aquells que volen invertir en ciència, educació o cultura. Diversifiqui les nostres fonts de riquesa: ni el negoci de la construcció ni el del turisme per si sols poden ser motors d’una economia forta i estable. Afegeixi la innovació i la transferència tecnològica entre altres apostes de creixement econòmic. 

Notícies relacionades

    3. Sigui generós. No estem sols en el món. Igual que Mèxic i altres països van ser generosos amb els exiliats republicans, siguem-ho nosaltres amb els refugiats. Rejovenim la nostra societat i enriquint-nos amb els nouvinguts com hem fet en el nostre passat. 

    4. I finalment, escolti Catalunya. Hi ha una immensa majoria de catalans que vol decidir el seu futur democràticament. Volen que se’ls pregunti directament què volen ser. Així ho han fet estats plenament establerts i respectats com el Regne Unit i el Canadà. Intenti imitar aquests bons models. M’acomiado molt cordialment desitjant que aquesta carta li hagi despertat l’interès i se’n recordi si els votants li donen la seva confiança en les properes eleccions.