1
Es llegeix en minuts

Avui, a la majoria de ciutats, comença el curs escolar pels més petits. Finalitzen així, per sort per a pares i avis, tres mesos de vacances que es fan eterns. El ritme d'un nen de set anys o una nena de dos és tan frenètic que són capaços d'acabar amb la paciència de qualsevol durant les caluroses tardes estiuenques.

Notícies relacionades

La tornada a l'escola, però, tampoc és tan bonica com sembla. Un cop et converteixes en pare, al teu calendari apareix marcat en vermell gener i setembre. L'atracament a mà armada del Pare Noel i els Reis Mags, fan del primer mes de l'any una autèntica "cuesta de enero", i la sensibilitat del ministre d'Educació de torn i les editorials de llibres escolars ajuden a que la depressió post vacacional sigui més profunda, en passar per caixa i haver de pagar 150 € en material per a un nadó que comença a parlar i 240 € per a un nen que comença a llegir. Després, les bates que cada any s'han de canviar, el xandall escolar gestionat per l'AMPA a preu de llicència del FCB o Disney i la quota revolucionària de l'Associació de Pares i Mares que, fent comptes, per a un nen de set anys que acudeix a l'escola pública, ascendeix a la xifra de 550 €, sense comptar les activitats extraescolars. I tot això, per veure la cara d'"il·lusió" del petit en saber que ha de tornar a l'escola i aixecar-se a les vuit del matí ... Ara bé, acceptes, cansat ja d'un estiu tan llarg, on la despesa en colònies i ludoteques permetria a tota la família fer un llarg viatge relaxant mentre que en lloc d'això, i fent sumes i restes, has d'agrair poder anar una setmana a un hotel sobreocupat de Menorca, ple de personatges fantàstics i amb activitats d'animació dirigides al públic italià en què, sense ganes, et fan participar.

Amb el record al passar per la caixa de la llibreria, en l'expresident extremeny José Antonio Monango, que mentre moltes comunitats havien d'aplicar retallades per ser solidàries, ell es va permetre regalar un ordinador a cada alumne per digitalitzar les classes, diguem ben fort: benvingut nou curs!

Temes:

Nou curs