LA MEVA PRECIOSA BUGADERIA

Donald Trump i la mona aranya

2
Es llegeix en minuts

Donald Trump continua guanyant terreny als altres candidats del partit republicà. El veig a la televisió a Alabama, davant una multitud exaltada, dient les mateixes paraules de Richard Nixon: “¡la majoria silenciosa ha tornat!”, com un predicador desbocat. I a la seva boca, la paraula “silenciosa” adquireix un to involuntàriament irònic. Bàsicament el seu discurs es redueix a un tema: la immigració és la causant de tots els problemes dels Estats Units; s’ha de construir un mur més llarg i més alt que la muralla xinesa entre Mèxic i els EUA per impedir que els espaldas mojadas envaeixin el país i sembrin el caos i el terror en la població. Perquè, per Trump, els emigrants il·legals són la causa de tots els delictes i els crims que es produeixen al país. Repeteix de diferents maneres, la mateixa idea. La massa “silenciosa” crida, brama, s’enardeix i coreja el candidat.

Notícies relacionades

Donald Trump és el constructor dels edificis més lletjos de New York. També porten el seu nom una col·lecció de corbates i camises horroroses. I va ser el presentador d’un funest programa de televisió que es deia The Apprentice, on va popularitzar l’expressió “You’re fired!” (“¡Estàs acomiadat!”). Ha guanyat molts diners. Molts. Amb els edificis horrorosos, les corbates, les camises i el xou de televisió. Però el que separa Donald Trump de la resta dels mortals són els seus cabells. Més ben dit, la seva absència de cabells: el seu perruquí. Un postís completament ridícul de cabells rossos que aterren al seu cap amb la gràcia d’un ou ferrat esclafat. És tan artificial que converteix tota la seva cara, perennement rubicunda, en una cosa profundament inhumana. És com si la seva cara, i el que diu, formessin part d’algun artefacte conceptual creat per un artista pertorbat, d’aquella mena de coses que et fan exclamar “¡no pot ser!” quan ho veus exhibit al flamant museu Whitney.

Resulta que la companyia que fabrica els perruquins de Tump, Bel Hair Emporium, acaba de ser multada per utilitzar pèl d’espècies en risc de desaparèixer, concretament la mona aranya de cap bru, una mona neotropical originària de Colòmbia. Segons sembla, la companyia pagava a membres d’un càrtel de narcotraficants colombians perquè matessin les mones i les enviessin a Nova York. La majoria dels clients d’aquesta companyia són polítics i famosos. Un jutge federal ha ordenat que la multa a la companyia s’estengui també als seus clients, entre ells, Nicholas Cage, John Travolta i Madonna. No obstant, el client més assidu de la companyia ha sigut Donald Trump, a qui li correspon pagar 1,3 milions de dòlars. Des que es va saber la notícia, cada vegada que surt aquest senyor a qualsevol mitjà veig una manada de mones escorxades al seu cap demanant justícia.