Al contraatac

2
Es llegeix en minuts

El maltractament animal existeix i en massa casos es permet amb els ulls grossos per falta de consciència, sensibilitat i regulació estatal severa i coercitiva. Aquesta setmana, la foto d'un cadell de gos coniller banyat en quitrà va córrer com la pólvora per les xarxes socials, es va fer viral i va fer saltar les alarmes d'un nou cas de violència animal. Un malvat, a qui la Guàrdia Civil segueix mirant de localitzar, va llançar tres cadells en una bassa de quitrà a Cartagena. Un veí, alertat pels xiscles, els va localitzar i amb ajuda de la família, va aconseguir rescatar-los després de trucar al telèfon de la protectora El Portalico perquè es presentés a l'escena del crim com més aviat millor.

Després de diverses hores de rentat intens per intentar desprendre el cru negre, pesat i tòxic dels cadells, un va morir. Els altres dos milloren, encara que amb la pell i els ulls afectats pels efectes del quitrà. Emmudeixo al veure la foto d'un dels petits que, malgrat estar envoltat per una viscosa capa de violència, d'insensibilitat, de crueltat, la seva mirada transmet una tendresa on no habita l'odi.

Sense arribar a aquest extrem de violència malaltissa, el nostre país consent l'abandonament sense prendre mesures per aturar-lo. Els cadells que han sobreviscut els han batejat com a Xapa i Pote, altres centenars de milers que ja tenen nom i família corren el risc de patir abandonament.  Ja és estiu i cada tres minuts s'abandona un animal de companyia a Espanya. Tot un rècord a nivell europeu, un drama amb el qual convivim davant la indiferència de molts i la impotència de protectores desbordades i incapaces d'atendre l'allau d'animals trobats a la carretera, al carrer, lligats a un arbre, deshidratats i sols perquè de companyia o capritx han passat a ser càrrega.

No siguem nens

Notícies relacionades

Les ordenances municipals amb prou feines ajuden a millorar l'estada dels animals en la societat, ni tan sols obliguen els mitjans de transport a facilitar el seu trasllat. Barcelona permet el transport públic per a ells i per millorar la convivència «entre els que caminen a quatre potes i els que ho fan amb dues». Arriben les vacances i en tren pots portar una bicicleta però el teu gos, si pesa més de 10 quilos, encara que paguis es queda a casa. L'AVE, el tren més ràpid i modern d'Espanya, s'ha quedat enrere i sembla no importar-li a ningú.

#QuieroviajarconmiperroenAVE, igual que ho puc fer en avió, pagant el seu bitllet i amb la seva cistella de transport adequada. ¡Sí! Aprofito per llançar la campanya perquè o es posen consciència i mitjans o es permet per omissió  que segueixi el drama de més de 150.000 abandonaments any rere any. No siguem nens i si consentim la companyia d'animals en societat, evitem la violència sobre ells i facilitem que estiguin i convisquin entre nosaltres. ¡Ells mai ho farien!