3
Es llegeix en minuts

"Som la lliga mundial més avançada en el control del frau" deia el president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas, el 24 de febrer de 2014 a València. Tebas, un home bregat en el món del futbol, deia això mentre prometia la creació d'una comissió de clubs contra el frau que havia de presidir Joaquim Boadas de Quintana, comissió que encara avui no s'ha constituït oficialment. I veient el que vam veure ahir, amb els resultats esdevinguts a la zona alta de la classificació de la Lliga Adelante, molt em temo que Tebas i la LFP hauran d'investigar molt bé i donar bones explicacions perquè aquest compromís pres fa any i mig sigui creïble. Molta feina.

A ningú se li escapa que això de la Lliga és un negoci. Com també ho és la FIFA i així ha acabat tot. I com tot negoci treballa amb l'objectiu de recaptar el màxim possible i aquí, els grans sempre són de millor veure. Tothom és conscient que el Girona és un equip petit, tot i que aquesta temporada ha demostrat que la lluita de David contra Goliat pot estar molt igualada fins al final. Però el Girona no podrà ser gran si qui té el poder no vol que així sigui. Però si continuarà sent honrat.

El Reial Betis, un dels clubs més històrics del futbol espanyol, es va deixar marcar ahir tres gols en el seu fortí, el Benito Villamarín. L'equip de Pepe Mel va ser humiliat per la 'sort' de l'Sporting de Gijón que va aconseguir marcar tres gols en un camp on el Betis, campió des de ja fa tres jornades, només havia encaixat quinze dianes en els vint partits jugats a Sevilla. En definitiva, ahir l'equip més fort de la lliga va demostrar potser no ser tan bo, ja que en noranta minuts li van marcar el 25% dels gols rebuts en el seu camp de tota la temporada. Curiós com a mínim.

Els maletins com tot evolucionen. I de la mateixa manera que ara podem guardar tota la nostra vida en un PenDrive de menys de tres centímetres, la típica imatge d'algú obrint un maletí i comptant un per un els bitllets allà presents ha passat ja a la història. O això voldria creure. Però bé, ara tot és més fàcil amb un xec al portador. Més discret. Fins i tot el pots donar al teu company de seient sense que ningú present a la llotja s'adoni de res.

Si realment volem que el futbol continuï sent un espectacle esportiu i no un mercadeig d'interessos que espera al millor postor, tenim encara molta feina per fer. Les intencions de Tebas fa un any eren bones, el dolent és quan només queda en paraules a l'aire que no s’acaben materialitzant. Beneïda fiscal nord-americana que va decidir mirar que passava a la FIFA. Loretta Lynch, no li agrada la lliga espanyola?

Notícies relacionades

El problema del futbol espanyol no és només un problema de la LFP. Principalment el dilema es diu Reial Federació Espanyola de Futbol. L'entitat presidida de forma ininterrompuda per Ángel Maria Villar des de 1988 és el veritable maldecap de molts clubs. L'Elx i l'Eibar pendents d'on jugaran la temporada vinent. Girona i Lugo obligats a jugar 40 segons quan fins i tot l'entrenador gallec ja estava oferint la roda de premsa. Que món dirigit per bojos ...

Si això és cosa de la millor lliga del món, crec que no compartim els mateixos mínims d'exigència. Com agrada a Espanya presumir del que no és.