Al contraatac

2
Es llegeix en minuts

Els denominats pactes del canvi es van coent, es van armant en silenci i amb excessiu sigil, resolent a portes tancades els improperis per formar inèdites aliances sense perdre de vista la carrera per a les generals. Queden molts enigmes per resoldre, però els feus, els cacics estan en hores baixes. És el moment de prendre distància i carrera per evitar els governs eterns tenyits d'un mateix color durant dècades i amb un mateix cap, que acostuma a considerar-se rei en comptes d'un súbdit més del poble. És responsabilitat nostra estar atents a evitar l'abús trencant aquesta mena de regnats. Si no el primer, un dels inicials pactes del canvi que es van forjar, a tan sols tres dies d'haver-se celebrat les eleccions, va ser per destronar Francisco Javier León de la Riva amb el més que previsible acord entre socialistes i dues formacions ciutadanes, recolzades per Izquierda Unida i Podem.

És cert que aquesta setmana el que ha sigut alcalde de Valladolid durant dues dècades ha sigut inhabilitat per ocupar càrrec públic durant més d'un any després de ser condemnat per desobediència a la justícia al trigar cinc anys a complir una sentència del Tribunal Superior de Castella i Lleó. Ell no ha dimitit i pensa recórrer seguint el seu cec apoderament de sobirà destronat i condemnat. Va ser un error del seu partit, el PP, permetre-li presentar-se com a cap de llista imputat, però són tants els mèrits que acumula aquest polític absolutista que vull fer ús d'hemeroteca per no oblidar els perills d'un regnat excessivament prolongat i folgat amb majories absolutes que -tot i ser fruit de l'exercici democràtic- ens porta al desastre.

Netejar els carrers

Notícies relacionades

León de la Riva va dir sense cap mena de vergonya: «Cada vegada que veig aquells morrets -els de la socialista Leire Pajín- penso el mateix però no ho diré». Va ser el mateix que es va negar a casar homosexuals i va intentar que al consistori de la seva ciutat no es produïssin enllaços entre persones del mateix sexe. Va deixar clar que volia netejar els carrers de Valladolid de les tres pes: «Polls, puces i putes». En plena campanya el 2007 es va quedar a gust deixant anar: «M'han acusat de tot menys de violar la candidata -la socialista Soraya Rodríguez-, però es comprèn».

Segons León de la Riva «el rugbi no és un esport per a noies» i si algú «vol canviar-se de sexe o un trasplantament de cervell que s'ho pagui». I molt de compte que no es trobi cap dona amb ell a l'ascensor perquè és dels que imaginen que si hi ha una noia que «va amb ganes de buscar-te les pessigolles, s'arrenca el sostenidor o la faldilla i surt cridant que l'han intentat agredir». Podria seguir amb el reguitzell, podria guardar-me la meva alegria sobre la seva no alcaldia, però no dissimulo el meu gaudi d'eradicar definitivament el caciquisme al nostre país.