Espanya, ¿règim totalitari?

1
Es llegeix en minuts

La candidata de Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona, Carina Mejías, ha declarat que l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) “utilitza mesures de pressió per fer llistes d’ajuntaments addictes a les polítiques del Govern” i hi ha afegit que “aquest tipus d’actituds són pròpies de règims totalitaris”. Ho ha dit després que des de l’AMI s’hagi proposat que els càrrecs electes que així ho vulguin prometin, en la presa de possessió del seu càrrec, posar-se a disposició de les institucions i el dret d’autodeterminació de Catalunya.

Aquesta adhesió voluntària seria fruit de la convicció ideològica de cada representant municipal i, per tant, queda lluny de la coacció i de l’obligatorietat. El que sí que és obligatori és la jura de la Constitució Espanyola que ha de fer qualsevol regidor en tot el territori sota administració espanyola.

Notícies relacionades

Jo mateix, que tinc la sort i l’honor de representar els meus ciutadans en un petit municipi, vaig haver de prometre, posant-hi l’afegitó “per imperatiu legal”, un text legislatiu redactat abans del meu propi naixement. Un text que diu que l’exèrcit espanyol garanteix que els meus ideals nacionals no es puguin dur a terme. Una martingala que, no cal dir-ho, espero poder-me passar pel folre tant aviat com sigui possible.

Gent d’ordre, gent seriosa que es dutxa cada dia –no terroristes sonats-, havent de mentir descaradament i constant en acta per complir una imposició legal. Això sí que s’assembla a un règim totalitari i no les recomanacions d’una associació a la que cadascú s’hi adhereix segons li ve de gust. Que Espanya no és un projecte d’adhesió, sinó una imposició, és un fet que ha quedat prou clar a mesura que se’ns ha negat el nostre dret a decidir. Intentar capgirar la realitat és el que fan els esbirros dels règims totalitaris. “War is peace, freedom is slavery, ignorance is strength”.