1
Es llegeix en minuts

Després de gairebé dos anys d'instrucció, l'Audiència Provincial de Barcelona ha acordat el sobreseïment lliure de les actuacions seguides contra 60 alcaldes i alcaldesses de Catalunya pertanyents a diferents forces polítiques.

La Federació de Municipis de Catalunya --una entitat plural, cal recordar--, té raó i dret per afirmar avui, com ho ha fet fins ara, que ha actuat segons les normes que li són d'aplicació com a entitat de dret privat subjecta a la vigent llei d'associacions.

Notícies relacionades

Com a president de la Federació de Municipis de Catalunya només puc mostrar la meva satisfacció perquè el rigorós examen de l'Audiència de Barcelona conclou de forma contundent que no hi ha cap irregularitat en l'ordre jurisdiccional que correspon revisar a aquest òrgan col·legiat. Una satisfacció que té a veure no sols amb el resultat concret d'aquest empipador cas, sinó també perquè en molts altres casos la presumpció d'innocència –un dels pilars bàsics del nostre Estat de dret-- té menys solidesa que la mateixa acusació. Malgrat això, mantenim fermament la confiança en les normes de l'Estat de dret i en la justícia.

La Federació de Municipis de Catalunya ha sigut i és un referent per als governs locals de Catalunya. Ho seguirà sent. Tenim un compromís amb els municipis de Catalunya per continuar defensant l'autonomia local i el progrés de les nostres comunitats locals, amb transparència i proximitat. Afrontar els reptes de futur és la nostra prioritat i a aquesta tasca dedicarem tots els nostres esforços.