AL CONTRAATAC

2
Es llegeix en minuts

No puc deixar d'alliberar oxitocina al veure que per fi un gran centre comercial s'ha unit al moviment progressista que l'amor mola més enllà de sexes i d'edats. En la seva campanya de Sant Valentí, per primera vegada s'hi inclou l'amor homosexual. ¡Per fi s'hi han decidit! Encara que sigui pel bé del consum, han alliberat aquell amor de les galeres i l'han portat a la superfície, cosa que ha provocat una marea de reaccions i un èxit rotund de la campanya. Són quatre curtmetratges, un de dedicat també als amors a primera vista de Cupido en la tercera edat. Per això he decidit unir-me a la frivolitat i parlar d'una festa en què els espanyols deixaran anar una mitjana de 75 euros per celebrar-la. N'hi ha per a tothom, fins i tot per als renegats o els rebutjats. A Nova York, el zoo del Bronx et convida per deu dòlars a posar a un escarabat el nom de la teva exparella o de la teva sogra i a col·laborar per protegir la vida salvatge.

Notícies relacionades

Per a venjança, la de posar-li en castellà el nom de FEA a l'hormona responsable de l'amor a primera vista. Tanta tinta de poetes malgastada, perquè la ciència es carregui d'un cop de ploma el romanticisme. ¿FEA? ¿Que potser no hi havia cap més nom per batejar la beneïda responsable que l'energia se't desbordi, que sentis plaer, optimisme i excitació, que idealitzis la persona i que només de pensar-hi se t'acceleri el metabolisme? En realitat, el seu nom impronunciable és feniletilamina, però segur que qui la va descobrir patia de desamor o amor no correspost i va preferir anomenar-la FEA com a càstig per les seves penes. Fins i tot s'han inventat un rival de Cupido: sant Zenó, que celebra la solteria amb bacanals organitzades per sentir-se acompanyat.

Intercanvi de fletxes

De motius no ens en sobren per mirar el costat superflu de la data, fins i tot per girar-li l'esquena, però prefereixo unir-me al club i, per uns dies, viure contaminada, sentir que floto, que l'estómac se'm tanca i que passo part del temps amb un pensament obsessiu i un somriure beneit. M'acompanyi o no Cupido, prefereixo fer-li un lloc i deixar-me seduir pel seu intercanvi de fletxes, aparcant-ne d'altres, d'enverinades, de les quals per desgràcia no deixem de parlar. Em consola saber que no estic sola. Que m'acompanyaran els nou milions de propietaris de mascotes que aquest Sant Valentí rebran un regal o els mil milions de persones que van decidir enviar una postal d'amor com a símbol de la cursileria més poderosa. O els centenars de milers que, en parella o no, rendiran el seu particular homenatge anant a veure la primera part de Cincuenta sombras de Grey, que s'estrena mundialment als cines aquesta setmana. ¡Uneix-te al club! Sigui compartit o en solitari, superflu o profund, passatger o perenne, per consum o per la tonteria... ¡l'amor mola!