El PALAU SANT JORDI REP ELS MILLORS

Bàsquet electritzant

2
Es llegeix en minuts

Charles Barkley, que aquests dies està acompanyant l'expedició nord-americana per BCN, diu que tothom hauria de viure uns Jocs almenys una vegada a la vida. OK. Perfecte. Hi estic d'acord, però servidor, que també ha tingut la sort de disputar quatre Mundials, afegiria que tampoc és poca cosa un Campionat del Món. Per tant, serà històrica l'oportunitat de disfrutar, des d'avui fins dijous que ve, amb el millor bàsquet del món al Palau Sant Jordi. D'entre totes les bones seleccions que es podran contemplar a la moderna pista de Montjuïc (Lituània, Turquia, Eslovènia, Austràlia...), la que sens dubte atraurà els aficionats serà l'electritzant selecció dels Estats Units.

El més interessant és que l'equip de Mike KrzyzewskiCoach K per als aficionats, haurà de posar-se les piles en aquesta fase del torneig. Estic convençut que Espanya i els Estats Units jugaran la gran final d'aquest campionat el 14 de setembre a Madrid -sisplau, no ho dubteu ni un segon-. Per això, la intenció de l'entrenador nord-americà és superar sense ensurts ni lesions els tres obstacles que li queden a Barcelona per arribar a la gran cita madrilenya.

Als nord-americans els queden tres partits per acabar d'afinar la seva posada a punt i  acabar de polir els últims detalls per arribar en el millor estat físic i mental a la gran final. Per començar, avui, l'equip de Coach K haurà de veure's les cares amb Mèxic, en el partit més còmode dels tres. Tot i això es podrà contemplar a un jugador pel qual el Barça va estar interessat temps enrere: Gustavo Ayón, que va fer el salt a la millor lliga del món des del modest Fuenlabrada.

Notícies relacionades

Els Estats Units han format un grup que ha viatjat a Espanya amb absències notables. Però, creieu-me, segueixen tenint jugadors capaços de fer-los saltar de la butaca. En el joc interior, destacaria per sobre de qualsevol altre Anthony Davis, un xaval de 21 anys que va camí de ser un dels grans dominadors de la NBA. Stephen Curry és un altre dels jugadors que hauríeu de seguir des de les grades del Sant Jordi. És una espècie de Navarro, em refereixo al físic escanyolit, i, com el nostre sensacional Juanca, és un triplista letal, a més a més de ser un jugador d'una elegància supina. Tampoc puc deixar de mencionar James Harden, fear the beard per als seus seguidors, un tot terreny barbut. Però Kyrie Irving, el base i actual company de Lebron James, serà sens dubte la gran amenaça exterior perquè la selecció espanyola no es pengi l'or mundialista a Madrid.

En fi, si voleu disfrutar del millor bàsquet, ja sabeu on heu d'anar. No us en penedireu.