Anàlisi

Millorar les rotacions és l'objectiu

1
Es llegeix en minuts
Andrés Jiménez

Pau Gasol ha arribat a aquest Mundial amb les piles molt posades. Aquesta és la gran notícia i la primera clau important que està fent que les sensacions positives es vagin enfilant amb l'arribada precisament dels xocs forts. I és que, tot i que aquest és un equip amb moltíssima classe, demostrar-la passa per imposar una gran intensitat des del primer segon en què s'està damunt la pista. Navarro i Rudy també ho tenen molt clar.

Notícies relacionades

Cada partit demostren que són conscients que perquè aquesta selecció pugui utilitzar tot el seu poder interior és necessari que la seva capacitat anotadora no quedi en entredit. Ricky per la seva part s'ha erigit com a base titular indiscutible. Encara que el del Masnou té l'handicap de la baixa anotació, té una gran actitud en pista i està demostrant que és el que millor sap trobar el ritme àgil que en cada moment més interessa als seus companys. Finalment, Marc Gasol, últim membre del quintet titular, està en una gran forma física, i, encara que per ara sembla mostrar més preocupació per assistir el seu germà Pau o ajudarlo a no desgastar-se gaire en defensa, no tinc dubtes que apareixerà en atac quan l'equip així ho necessiti.

Dit això, el principal tema a millorar de l'equip d'Orenga són les rotacions. Tot passa perquè els jugadors amb menys minuts no s'obsessionin en si haurien de jugar més o menys, i aconsegueixin centrar-se a estar al 100% d'intensitat sigui quin sigui el temps de què disposin en pista. És fonamental per a una bona rotació dels de fora que els dos Sergios juguin al nivell que ho van fer contra el Brasil i que, per part dels interiors, Ibaka es vagi trobant cada vegada més amb el ritme amb què va jugar contra Egipte. De Reyes no en parlo perquè ho té molt clar, però sobretot Calderón o Claver, que podrien ser importants si ens ataquen amb un tres alt o amb un quatre amb molta mobilitat, haurien d'intentar interioritzar una mica més aquest esperit. Tot i així, les sensacions són excepcionals, i França i Sèrbia, dos reptes de màxima altura, són els tests perfectes per refermar-les.