3
Es llegeix en minuts

El proper dissabte 5 d’abril tindrà lloc la segona volta de les primàries del PSC de Barcelona. Les primàries obertes són una oportunitat per trencar els esquemes i dinàmiques habituals dels partits polítics. El PSC ha estat valent.

Caldrà corregir i aprendre del procés, però és innegable el coratge del meu partit. Sense aquest procés, jo no seria aquí. I sóc aquí perquè crec en el nostre projecte i el defensaré fins al final. Com crec que cal revisar alguns aspectes del procés de primàries per donar garanties a tots els ciutadans i ciutadanes que el seu vot no serà qüestionat en un procés que pretén la millora de la democràcia i del sistema de representativitat.

Tot i que formem part de la mateixa formació política i defensem els valors del socialisme i el progressisme, els projectes dels candidats que hem participat en aquestes primàries són diferents. I aquestes diferències, que per alguns poden semblar petits matisos, són notables i suficients i defineixen un projecte propi. Si pensés que el nostre projecte de ciutat el pogués acollir una altra candidatura, no m’hi hauria presentat.

El meu missatge, i el de tota la gent que m’acompanya --alguns des del principi ja fa molts mesos, d’altres s’hi han afegit més recentment-- ha estat clar des del primer dia. Lluito per una Barcelona que esdevingui capital del benestar, i això només és possible amb un gir total a l’esquerra.

Una Barcelona d'igualtat d'oportunitats

Una Barcelona que sigui capaç d’oferir als nostres fills la possibilitat de fer aquí el seu projecte de vida. Una ciutat que aposti decididament per la creació d’ocupació, perquè tots nosaltres tenim dret a una vida autònoma.

Que garanteixi igualtats d’oportunitats als barcelonins i barcelonines durant totes les etapes de la vida i en tots els aspectes. I treballi per al benestar, que és diferent segons cadascun de nosaltres. Per a uns el benestar serà tenir sostre, per a altres un entorn digne o accedir a l’educació en igualtat de condicions. Una ciutat que aposti perquè serveis bàsics com l’electricitat o l’aigua no suposi posar en risc l’economia familiar. Una ciutat que ens permeti una vida saludable.

Autocrítica i autoestima

Vull un partit que faci autocrítica però que i sigui capaç de trencar estereotips i prejudicis. I també que es doni una dosi d’autoestima. La solució del PSC és més PSC que mai. Més política de carrer, més activisme social i més obertura a tota la militància de base i a tota la ciutadania. Un PSC que recuperi la confiança de tots aquelles associacions i activistes que el van fer gran. Que sumi. Un partit que recuperi la seva base d’esquerres que l’identifica i lideri una alternativa progressista a la ciutat de Barcelona.

Un compromís amb la ciutadania

Notícies relacionades

El passat més d’octubre aquest diari em va fer la primera entrevista on vaig anunciar que em presentaria a les primàries. Recordo molt bé el titular perquè és la meva manera d’entendre la política. Deia així: “Hem de fer més política de carrer que de despatx”. Així és com he treballat durant els set anys que porto de regidora a l’Ajuntament de Barcelona i com seguiré fent-t’ho si finalment sóc la primera dona del PSC que opta a l’alcaldia.

La política és trepitjar carrer. Si ens tanquem als despatxos no sabem quins problemes tenen les persones i per tant és impossible trobar les solucions que necessiten. Aquest és el meu compromís: seguir fent política de de baix a d’alt. I fer un gir a l’esquerra per fer de Barcelona capital del benestar. Entre tots, ho farem!