1
Es llegeix en minuts

Bon Nadal, lladres o pispes, xoriços i murris, felices festes per als de la mà llarga en particular i els pocavergonyes en general. Que us ho passeu bé, fugats de l'ètica i fariseus de l'estètica, polítics deshonestos, jutges prevaricadors, advocats desvergonyits, periodistes calumniadors i tot el reguitzell de corruptes corruptors. Bon Nadal, macarres, explotadors, defraudadors i entabanadors, usurers i desnonadors, obrers abstencionistes i empresaris escapistes; feliços dies per a tots els que reneguen de la bona voluntat, i els que tiren pedres i amaguen la mà.

Bon Nadal per a avantatgistes, tafurs i truans, banquers i espremedores, per als dictadors reconeguts i els dèspotes amagats, els fabricants d'armes, que presumeixen d'ànima, els negociants sense escrúpols i els que no maten perquè ordenen matar; per als segrestadors i els justiciers del terror amb els seus déus tonants, els que assassinen a mida i arbitràriament, els protegits fiscals, els de l'inflable ego, els que massacren dignitats i els que fan de l'almoina un dret inalienable.

Felices festes, armadors de la guerra, saquejadors de la pau, monstres de somriure xarcuter, filòsofs de triperia, sigueu feliços aquest Nadal mostrant els vostres cadàvers a nétes i néts. Avis, oncles i pares sense més consciència que la pólvora encapsulada i la cartera plena a vessar, inflada. Bon Nadal a tots els insolidaris creadors de la pobresa i als dissenyadors de la misèria, als que reparteixen desigualtats, als falsos capellans i als colpistes militars.

Notícies relacionades

Bon Nadal per a la gent que ens queixem i no fem res per arreglar el dany, als conformistes de l'activitat passiva, als que s'asseuen a la porta per veure passar els cadàvers i ni es treuen el barret de les bones maneres. Als que tolerem les injustícies perquè no podem fer-hi res, o això ens pensem, i després ens escandalitzem amb la tinta dels titulars mentre ens prenem un vermut amb calamars.

Felices festes, món tèrbol, fosc i traïdor, només per veure si reacciones --si reaccionem--, i et converteixes en alguna cosa millor. Amén.