Com saber el grau d'envelliment d'una persona

Les persones que en relació amb la seva edat tenen els telòmers curts poden allargar-los amb hàbits més saludables

1
Es llegeix en minuts
Foto: www.lgs-analisis.es

Foto: www.lgs-analisis.es

La relació entre l'edat cronològica (la nostra data de naixement) i la biològica (longitud dels telòmers) és un índex del grau d'envelliment. Els telòmers tenen un important paper en el procés d'envelliment cel·lular i, en conseqüència, en l'envelliment general de l'organisme; i són un indicador de l'esperança de vida. El mesurament de la longitud mitjana dels telòmers és un marcador de l'edat biològica.

És a dir, els telòmers llargs són indicatius de longevitat amb vida saludable i els telòmers curts indueixen a un risc cardiovascular més alt, més risc d'infeccions, pitjor pronòstic en l'evolució d'un càncer i menor longevitat.

Les persones que en relació amb la seva edat tenen uns telòmers curts, poden establir hàbits de vida nutricionals, exercici físic i complements nutricionals (TA65) que activen la telomerasa, enzim responsable de l'allargament dels telòmers.

La longitud dels telòmers estan relacionats amb diverses malalties com la fibrosi pulmonar, disqueratosi congènita, i en particular per conèixer la idoneïtat de donants en el cas de trasplantament de medul·la òssia.

Notícies relacionades

Per al seu diagnòstic i per al seguiment del tractament és necessari disposar d'una tècnica de mesurament que sigui molt exacta i precisa, que permeti mesurar canvis molt petits de la longitud telomèrica, amb el fi de comprovar l'efectivitat de tractament.

Més informació sobre els telòmers, a eugenomic.com

Temes:

Envelliment