Montoro fon a negre

"Les valoracions del ministre sobre el passat i el present de la nostra indústria cinematogràfica i audiovisual supuren venjança amb agreujant de mesquinesa"

1
Es llegeix en minuts
Montoro, a la sessió de control del Govern al Congrés.

Montoro, a la sessió de control del Govern al Congrés. / JUAN MANUEL PRATS

No em negaran que Cristóbal Montoro no té un aire de personatge de pel·lícula espanyola preconstitucional, de còmic d'Ibáñez. La seva gestualitat, la sorna de la seva veu, l'estètica que gasta i aquella ironia inspirada en el 'chop suey' xinès (remenat de totes les sobres) el converteixen en un figurant polític peculiar. Cristóbal Montoro acostuma a fer-se veure. Aquest inefable ministre d'Hisenda i Administracions Públiques va de sobrat. No només no s'arronsa davant els mitjans de comunicació i adversaris polítics, no, fins i tot es permet el maltractament dels seus coreligionaris. ¿Exagero? Preguntin-l'hi a la senyora Sánchez-Camacho què pensa avui del ministre en qüestió.

Cristóbal Montoro ha disparat obusos i metralla contra el cine espanyol. Les valoracions del ministre sobre el passat i el present de la nostra indústria cinematogràfica i audiovisual supuren venjança amb agreujant de mesquinesa manifesta. Montoro és reincident compulsiu sobre aquesta qüestió. No fa gaire temps va carregar contra els actors espanyols acusant-los de no pagar impostos; ara es despenja opinant sobre la qualitat de les produccions ‘made in Spain’. ¿Què pretén Don Cristóbal?

Notícies relacionades

Al llarg dels últims tres anys les ajudes al cine han caigut un 58% dibuixant un panorama poc esperançador. Les paraules de Montoro no acostumen a gaudir del do de l'oportunitat. El nostre home ha deixat anar les seves bravates precisament en una setmana en què quatre films espanyols ocupaven el 'top ten' amb ‘Zipi y Zape’,'Las bruijas de Zugarramurdi' o ‘La gran família espanyola’... Desconec les aficions i preferències cinematogràfiques d'aquest venjatiu ministre. La dada no té més importància. Ara bé, temo molt que és un d'aquells personatges a qui, entre amics, o a la barra del bar, els agrada menysprear la nostra filmografia amb el vell i repetit clixé: "Va, no val res, és una ‘espanyolada’". 

Mariano Rajoy té un nou problema per afegir a la llista.