Que Síria no es converteixi en un segon Iraq

"Els recursos petrolífers de l'Iraq estan en mans dels invasors"

1
Es llegeix en minuts
2003. La foto de les Açores, amb Tony Blair i George W. Bush.

2003. La foto de les Açores, amb Tony Blair i George W. Bush.

És imprescindible donar el paper que correspon a les Nacions Unides. És el món el que ha de dirimir aquest tràgic conflicte i no uns països agrupats per capitals interessats i aconsellats per serveis d'intel·ligència de proclivitats ben conegudes.

És un moment especialment oportú per impulsar un nou multilateralisme democràtic. És una oportunitat per abandonar les hegemonies dels grups oligàrquics i afavorir un nou començament.

L'opinió de Hans Blix, inspector en cap de les inexistents armes de destrucció massiva de l'Iraq, és molt important: esperar a tenir l'informe de les Nacions Unides i, llavors, actuar en conseqüència, per evitar tant com sigui possible "efectes col·laterals”. El 2003 no es va esperar i el trio de les Açores va decidir actuar... Les horroroses conseqüències estan a la vista: morts, mutilats, desplaçats... Mai no haurien hagut d'envair, i ho van fer. Per cert, avui els recursos petrolífers de l'Iraq estan en mans dels invasors...

Notícies relacionades

I, a més, un dels tres, l'exprimer ministre britànic Tony Blair, que va actuar llavors i actua ara de forma totalment contrària a com havia començat la seva brillant trajectòria política, després inexplicablement truncada, insta avui a la intervenció. No se l'escoltin. No facin cas de la veu dels que hauran de respondre davant la història d'un dels episodis més inhumans del nostre temps.

http://federicomayor.blogspot.com.es/