Cinisme de la ministra de les serpentines

2
Es llegeix en minuts
Ana Mato, en la presentació de la nova aplicació contra la violència masclista.

Ana Mato, en la presentació de la nova aplicació contra la violència masclista. / JUAN MANUEL PRATS

Tenim massa mostres del poc seny que tenen algunes, i alguns, quan es posen a governar.

"La falta d'un home no és un problema mèdic", el cinisme és una actitud molt pròpia de laministra de les serpentines, sembla que la seva sensibilitat només passa per Eurodisney... La crisi, aquesta crisi en què els diners es mouen però només en petits i selectes nuclis, és l'excusa perfecta per a lesretallades.

La mateixaministra(a qui financen viatges i festes infantils amb comptabilitat B) no es talla a l'hora de retallar el que és imprescindible: elsdrets humans.

Lesdones en situació deviolència es veuran forçades a conviure amb l'agressor fins que no siguin prop de la mort, perquè sinó que penseu que suposa uningrés hospitalari de 24 hores? (i més en un moment en què els hospitals pateixen greus retallades que posen en risc lasalut dels i lespacients), mentre lasanitat pública negaràinseminació a dones que volen exercir la maternitat en solitari o parelles delesbianesi recomana a les dites comunitats autònomes que ho excloguin de la cartera de serveis bàsics, i només es mantingui en cas d'esterilitat masculina (aviat trauran aquell llibre de 'la semillita'). Ja hi ha governs que s'han afanyat a anunciar que així ho faran... ladiscriminacióno sembla que sigui un problema.

Les dones en situació de violència, una violència gratuïta, fruit delmasclismemés exacerbat... doncs aquestes a parir com conilles mentre el mascle ho mani? I si no “no te preocupes que cada día tendrás tu palizita” (com ironitzava Almodóvar als seus inicis) els drets que s'han anat consolidant, els avenços legislatius que ens feien convergir amb Europa... tot paper mullat. Les dones, les dones que pateixen violència hauran de demostrar que l'agressor, el delinqüent, exerceix violència sobre ella. Es veu que no era prou difícil de demostrar que s'han de posar traves.

Entenc que aquesta manca de sensibilitat vers els drets de les dones que exhibeix la ministra de les serpentines no és gratuïta, sinó que ens porta a la promoció d'unmodel femeníque s'acosti al que impulsava Pilar Primo de Rivera; una dona sotmesa i sempre al servei del mascle. Un model del tot antinatural, artificiós i suportat per la ideologia feixista i patriarcal.

A la primera dona agredida hauríem d'interposar denúncia sobre la ministra de les serpentines. Elterrorisme masclista també és terrorisme, per tant haurien de jutjar-la i prohibir el PP per apologia del terrorisme, un terrorisme sistèmic, consolidat i ben organitzat.

La ministra de les serpentines està liderant un canvi de paradigma? Més aviat està consolidant un sistema que fa segles que ens corromp com a espècie i del que el PP en fa bandera.

Ladeclaració universal dels Drets Humansreconeix el dret a viure sense violència, el dret a formar unafamília... la infame política feixista del PP sembla que no li importa gaire. Fa uns dies, pocs, deien que parlaven des del respecte al col·lectiu LGTB, també parlen des del respecte a les dones? També parlen ara des del respecte o des de la negació?

Notícies relacionades

Loquillo (i d'altres després) cantava "es la falta de amor que llena los bares", jo diria que la manca de sensibilitats omple algunsgoverns.

Postpublicat al blogLes dones sabem