Al contraatac

2
Es llegeix en minuts

Ja som a l'estiu, sembla que el temps ens dóna una treva i potser vostè està llegint aquest article a la platja o en una terrassa disfrutant de l'estiu, o d'això en què s'ha convertit l'estiu. S'acosta a més el final del curs polític i, encara que des de fa cinc anys sembla que visquem en un bucle infernal del qual és impossible escapar, tots comencem a necessitar una aturada, encara que només sigui mental. Però setmanes com aquesta que ara s'acaba són incompatibles amb la indiferència o la indolència estival.

El ministre d'Hisenda ens convida a no veure fantasmes en la vida pública espanyola.Cristóbal Montoro ho deia dimecres amb la cara més pàl·lida que li recordem, com si qui hagués vist un fantasma fos precisament ell. No n'hi ha per menys. Dirigir un departament on atribueixen a una ciutadana finques per valor d'un milió i mig d'euros, no exigir a la ciutadana en qüestió explicacions fiscals per la venda d'aquest patrimoni, enviar la informació de les finques a un jutge, que la informació sigui errònia i que la ciutadana sigui la filla del Rei ha de ser equivalent a ensopegar amb l'holandès errantquan un surt a pescar truites.

El ministre d'Hisenda ens demana que no vegem fantasmes mentre ronda per Madrid l'ombra amenaçant de l'extresorer del seu partit i volten per les redaccions els documents amb els 22 milions d'euros en despeses de representació que el PP va pagar als seus dirigents durant dues dècades. I que es pagaven en quantitats fixes mensuals -sospitosament semblants a sobresous- a més del sou oficial.

Màster a la panereta

El ministre d'Hisenda ens demana que no vegem fantasmes mentre el seu company de GovernJosé Ignacio Wertestà a punt de buidar les universitats espanyoles pel procediment de retallar les beques que han permès estudiar a milers d'espanyols que no tenen la sort d'haver nascut amb el xec per al màster a la panereta. Ja siguin alumnes de 10, de 8, o de 6 pelat. L'esperit de tots els universitaris que hauran de renunciar a la meitat de la carrera perquè les seves famílies no els poden pagar l'estada en una altra ciutat o bé les taxes vagarà eternament pels campus semideserts.

Notícies relacionades

El ministre d'Hisenda ens demana que no vegem fantasmes. ¿I què fem amb l'austeritat, que fa setmanes que vaga per la Moncloa, per Génova 13 i pel Grup Parlamentari Popular, buscant encara que siguiCarlos Florianoperquè digui que sense austeritat no hi ha futur? O el que fa només un anyMariano Rajoypresentava com a «recepta imbatible d'èxit» en una universitat de Colòmbia: «Transparència, rigor i austeritat al govern del que és públic». Sense esmentar les polítiques de creixement que el president del Govern exigirà la setmana que ve a Brussel·les.

Per cert, i en línia amb aquest article, després del Consell Europeu de la setmana que ve parlaran José Manuel Durao BarrosoiHermanVan Rompuy.