Girs ideològics al Tribunal Constitucional, gravíssim atemptant a la democràcia

"Ja tenim un Govern que blinda la seva política amb una majoria fidel al Tribunal Constitucional "

1
Es llegeix en minuts
Edifici del Tribunal Constitucional.

Edifici del Tribunal Constitucional. / JOSÉ LUIS ROCA

A l'aplicació precàriament democràtica del corró parlamentari basat en una majoria absoluta reflex de pretèrits resultats electorals, ara el Govern afegeix el més incomprensible i lesiu encara estratagema en contra de les llibertats públiques i de les garanties d'un sistema basat, precisament, en la independència dels poders legislatiu, executiu i judicial.

En diverses ocasions he escrit sobre la necessitat que la interpretació de la llei no estigui vinculada a la ideologia dels jutges, perquè és un atemptat molt greu a la mateixa línia de flotació d'un règim democràtic.

Doncs bé: ja tenim un Govern que blinda la seva política --contrària, en molts aspectes importants, a la del seu programa electoral-- amb una majoria fidel al Tribunal Constitucional a l'hora que utilitza el seu corró fins i tot per a l'aplicació de lleis que, per la seva naturalesa, són suprapartit polític, pilars essencials d'un sistema genuïnament democràtic.

És molt perillós el que estan fent. No només perquè provocaran l'objecció de consciència i incrementaran la desafecció als polítics i a les institucions més rellevants de l'Estat, sinó perquè --i això és tan crucial per al futur que ho hem de destacar tenaçment en un autèntic clam popular-- estan prenent a la ciutadania, sobretot als més joves, molt més que unes conquistes socials i uns drets que es creien consolidats: els estan robant l'esperança.

Reflexionin. Rectifiquin amb diligència. L'única solució és més democràcia, millor democràcia. És en ella on radica l'alè per contribuir a un nou començament.

Notícies relacionades

Ciutadans desesperançats, desencoratjats, desencantats. ¡Atenció! Rectifiquin.

http://www.federicomayor.blogspot.com.es/2011/04/es-muy-preocupante-la-justicia.html