ELS ESCÀNDOLS DE CORRUPCIÓ

El Tribunal de Comptes està comprat

"S'ha d'apostar per un Tribunal de Comptes demolidor i enviar els actuals representants a casa o això no té remei"

1
Es llegeix en minuts
Francisco Camps i Mariano Rajoy, en la campanya electoral del 2011.

Francisco Camps i Mariano Rajoy, en la campanya electoral del 2011. / MIGUEL LORENZO

El delicte, l'abús, el robatori és inherent a l'home i a la seva condició humana. Està en l'essència de les seves passions i les seves debilitats. És, doncs, una realitat i una evidència. Però davant s'això només hi ha dues reaccions possibles: la inhibició que la fomenta o l'estricte control que la depura.

Hi ha suficients sistemes de control. ElBanc d'Espanya el té, peròZapatero va nomenar Fernández Ordóñez i aquest va mirar cap a una altra banda. LaComissió Nacional del Mercat de Valors existeix, però gent venal deixa de controlar operacions estranyes. I, finalment, elTribunal de Comptes també té la gran responsabilitat de fiscalitzar-ho tot, però no obstant ho fa tard, malament i sense tocar els amics.

No és acceptable que els informes del Tribunal de Comptes arribin alCongrés cinc anys després del seu termini. I que no diguin gairebé res. ¿Per què? Els seus membres els elegeixen com a canongies el PP i el PSOE. Quan governa un, l'altre és oposició, però molt moderada. I al revés. Una vergonya democràtica. És la gran corruptela de la democràcia. Uns senyors, aparcats dels seus partits, cobrant sous immerescuts i no interrompent la digestió de ningú.

Segons laConstitució, les seves funcions són aquestes:

Article 136.1. El Tribunal de Comptes és el suprem òrgan fiscalitzador dels comptes i de la gestió econòmica de l'Estat, així com del sector públic.

Article 136.3. Els membres del Tribunal de Comptes tindran la mateixa independència i inamovibilitat i estaran sotmesos a les mateixes incompatibilitats que els jutges.

Més clar l'aigua. Però no exerceixen. Estan comprats.

Mentre no hi hagi un Tribunal de Comptes amb els seus membres elegits entre els millors economistes, els millors detectius, els millors sociòlegs, els millors advocats i que siguin vitalicis i ben pagats per no dependre de la lluita política seguiran elsBárcenas, elsNaseiro, elsPalop, elsSanchís, el 'casGürtel',Jesús Gil,... i el llarg etcètera que està fent d'Espanya una democràcia de mossegades, suborns, sobres, influències i delicte. Començant per laCasa Reial.

Notícies relacionades

S'ha d'apostar per un Tribunal de Comptes demolidor i enviar els actuals representants a casa o això no té remei.

http://ianasagasti.blocs.com/mi_blog/