EL CONFLICTE BASC

Dret a una informació veraç

"Ni vaig assistir a la manifestació de Bilbao ni, per descomptat, vaig declarar una sola paraula en favor de l'amnistia"

1
Es llegeix en minuts

Adhesió a la manifestació del 12 de gener de l’exdiputat Federico Mayor Zaragoza. / HerriraMugimendua / YOUTUBE

Llibertat irrestricta d'expressió --laUnesco, a l'article 1r de la seva Constitució, estableix la necessitat de garantir la "lliure circulació de les idees per la paraula i per la imatge"-- i dret a unainformació veraç.

Quan escriu, elperiodista pot dir el que vulgui. Quan descriu, ha de transmetre amb exactitud el que ha passat. Si li proporcionen informacions, les ha de contrastar, perquè si la notícia no és fidedigna, el lector o l'oient rep descripcions esbiaixades o totalment falses.

Insisteixo avui en aquest tema i reivindico aquest dret perquè, amb motiu d'unvideocomunicat a la recent manifestació a Bilbao sobre l'acostamentde presos, no solament s'ha produït una reacció tan inexacta com furibunda per part d'alguns periodistes (no vull recordar el seu nom ni el seu mitjà de comunicació), sinó que en les referències a la meva persona no diuen, especialment en alguns casos, res que sigui cert. És pura invenció, fruit de l'animadversió ideològica i de l'obediència cega a les consignes rebudes.

Ni vaig assistir a lamanifestació ni, per descomptat, vaig declarar una sola paraula en favor de l'amnistia. Tampoc recolzo altres reivindicacions que, segons sembla, van formular alguns assistents. Qui ho desitgi pot escoltar el vídeo (al costat d'aquestes línies) i comprovar que es tracta d'una tergiversació i una manipulació indignes, que han estat ràpidament utilitzades pelsfanàtics que pensen: "Calumnia, que alguna cosa queda".

Allà amb la seva consciència. Per part meva, "¿borden? Cavalquem". Seguiré treballant en favor del bon periodisme. Seguiré procurant la necessitat d'aplicar els drets humans en un context genuïnament democràtic. Com va advertirQuevedo: "No he de callar, por más que con el dedo silencio avises o amenaces miedo".

Notícies relacionades

Dret a una informació veraç.

http://federicomayor.blogspot.com.es/