EL DESMANTELLAMENT DE L'ESTAT DEL BENESTAR

L'euro per recepta i Güemes, primeres victòries del 2013

"Cada nova mesura de retallades del Govern i dels de les comunitats autònomes troba una nova contestació"

1
Es llegeix en minuts
La farmàcia Montserrat Boada de Barcelona, el primer dia d’implantació de l’euro per recepta, el 23 de juny.

La farmàcia Montserrat Boada de Barcelona, el primer dia d’implantació de l’euro per recepta, el 23 de juny. / CARLOS MONTAÑÉS

ElTribunal Constitucionalha suspès l'aplicació de l'euro per recepta a Catalunya fins que entri en el fons de la qüestió. La polèmica mesura, mancada de totaprogressivitat en la seva aplicació, és un descans momentani per als jubilats i les rendes més baixes que veien gravada l'adquisició demedicaments de forma indiscriminada.

L'amenaça, amb els mateixosarguments jurídics, s'estén sobre laComunitat de Madrid, on ha estat el Govern deRajoy qui ha presentat el recurs.

Cada nova mesura de retallades del Govern i de les de les comunitats autònomes troba una nova contestació. Batalles que ja són antigues es mantenen, com el conflicte que envolta la sanitat madrilenya, on els seus professionals no han tirat la tovallola.

Al mateix temps,l'exconseller Güemes ha hagut d'abandonar Güemes l'empresa privada des d'on volia gestionar una part de laprivatització de lasanitat madrilenya que ell mateix va impulsar. Les justificacions a aquesta incompatibilitat ètica dels que van decidir les aplicacions i pretenen beneficiar-se d'elles no han servit per blindar Güemes, que, davant les protestes, ha hagut d'abandonar la participació en la gestió privatitzada.

Notícies relacionades

Són petitesvictòries parcials que insuflen esperança que les retallades iniciades pel Govern i l'agenda conservadora poden ser aturades per l'acció de les protestes i les xarxes socials, i també pels recursos presentats davant el Tribunal Constitucional. L'any 2013 no ha fet més que començar.

http://ccarnicero.com/