L'ENCAIX DE CATALUNYA A ESPANYA

Cospedal

"Al Madrid gelat s'ha obert la veda al "tir a la cosa catalana". I anirà a molt més en els pròxims mesos"

1
Es llegeix en minuts
Cospedal (esquerra) i Sáenz de Santamaría, amb l’ambaixador espanyol davant la Santa Seu, Eduardo Gutiérrez Sáenz de Buruaga, durant una recent cerimònia religiosa al Vaticà. EFE / SAMANTHA ZUCCHI

Cospedal (esquerra) i Sáenz de Santamaría, amb l’ambaixador espanyol davant la Santa Seu, Eduardo Gutiérrez Sáenz de Buruaga, durant una recent cerimònia religiosa al Vaticà. EFE / SAMANTHA ZUCCHI

Pregunto a un destacat dirigent del Partit Popular per què la senyoraMaria Dolores de Cospedal (que sembla un personatge secundari d'una obra de teatred'Arturo Fernández) és tan mal educada i agressiva en els temes de política catalana o dels polítics catalans nacionalistes.

Aquesta setmana ha insultat greument el presidentMas. Em dóna aquest argument: "Habitualment qui fa el paper de policia dolent en un Govern és el vicepresident que s'hi deixa la pell a favor del president i del partit. Però com que la senyoraSoraya Sáenz de Santamaría manté les seves ambicions de ser successora i candidata a presidenta, cuida al mil·límetre la seva imatge i no entra en brega per no cremar-se. Aleshores a la Cospedal li queda aquest paper per recollir la simpatia de la militància i la base electoral més de pedra picada. Ella no està alGovern ni hi té peons. És la seva manera de posicionar-se per la successió al final d'un segon mandat del presidentRajoy".

Notícies relacionades

Ho escolto, pot ser. Però en política, set anys són una eternitat. La senyora Cospedal es fa insuportable per la seva argumentació simplista i de titular fàcil. No entén que el dia de l'arribada de l'alta velocitat també es pot i s'han de recordar els dèficits i incompliments. AlMadrid gelat s'ha obert la veda al "tir a la cosa catalana". I anirà a molt més en els propers mesos. Una colossal falla només comparable a la recollida d'un milió de signatures contra l'Estatut. A unPPsense majoria absoluta (molt probable) li quedarà l¿opció d'UPD. Un panorama galdós. 

http://xucla.blogspot.com.es/