LA CARRERA DE LA CASA BLANCA

L'absurda despesa de TVE en les eleccions dels EUA

"Aquesta direcció de la radiotelevisió pública, a més de beneita, és d'una superficialitat i d'una frivolitat que fan venir por"

2
Es llegeix en minuts
El president de RTVE, Leopoldo González-Echenique.

El president de RTVE, Leopoldo González-Echenique. / ARXIU

El president de RTVE deu haver llegit diverses vegades la novel·la 'La cabana de l'oncle Tom' i ha decidit superar el personatge de ficció servint d'alfombra a tot el que és ianqui.

A qualsevol persona normal li interessava dimarts el resultat electoral nord-americà. A la gent li agrada saber qui guanya. SiObama o Romney, siMessi o Cristiano, siManolete o Dominguín, siZapatero o Rajoy, siUrkullu o Patxi López. Normal. Si s'hi afegeix la importància de l'Imperi en el món és, així mateix, normal que la gent concernida prefereixi un candidat o l'altre. I si, malgrat la crítica contra els EUA, la gent envia els fills a estudiar anglès o una carrera als Estats Units i es deleix perHarvard iHollywood, és normal que el que passi en aquell país-continent li interessi. A mi m'interessa.

Els que no és lògic és passar-se tota la nit transmetent especulacions en l'aire com si es tractés de les eleccions a l'Estat espanyol o a Catalunya. ¿A quin cost? Hi envien la inexpressiva i acomodatíciaAna Blanco, posen càmeres en llocs sense importància, agafen a l'atzar sociòlegs o professors que lògicament parlen castellà amb dificultat, i prou que fan, i omplen la nit a un preu multimilionari durant més de deu caríssimes hores dient banalitats i especulacions sense fi ni compte com si ens hi anés la vida. Ja vam veure què va passar amb el'Sandy'. Haití iCuba no van existir. L'huracà es va fer perillós només quan va arribar aNova York.

Tot això em fa pensar que aquesta direcció deRTVE, a més de beneita, és d'una superficialitat i d'una frivolitat que fan venir por. Una cobertura milionària per a les eleccions d'un país com si fos d'Europa quan això no es fa ni en aquesta desconeguda Europa, ni tampoc es fa amb temes d'interès a l'Estat espanyol o aPortugal. O amb res relacionat amb l'Amèrica Llatina. Només amb els EUA. Tota la nit per no dir res.

Podrien haver fet un seguiment, per exemple, dels centenars de referèndums que es van fer dimarts, un d'ells el dePuerto Rico. Res.

Podrien haver parlat dels altres partits que es presentaven a les eleccions. Res.

Podrien haver fet alguna col·laboració amb els nord-americans que viuen aEspanya. Res.

Tot va ser una exhibició d'aire comprimit amb la bandera nord-americana de fons i quatre globus i a un preu supermilionari.

Aquest director general és, a més demalgastador i irresponsable, terriblementservil i migtonto.

Notícies relacionades

Tant de bo li ensenyin la porta al més aviat possible. Aquest paio ens arruïna.

http://ianasagasti.blogs.com/mi_blog/