Eurovegas, perdre o guanyar segons com es miri

1
Es llegeix en minuts

Sembla que la bola de la ruleta de Sheldon Adelson, encara que segueix rodant, caurà a Madrid i els que havien apostat per Eurovegas com a gran revitalitzador de l'economia catalana perden. Però com ja va dir Einstein, tot és relatiu, i el que el Govern de CiU, alcaldes del Baix Llobregat i els que ja es fregaven les mans perquè tenien terrenys a la zona consideraran una pèrdua irreparable, per a altres serà com si ho haguessin apostat tot al zero i hagués sortit.

Eurovegas és, efectivament, una gran inversió que genera molt moviment de diners, però també una activitat, el joc, que condicionarà els usos d'un ampli territori durant almenys diverses dècades. Apostar-ho tot al número d'Eurovegas pot donar diners fàcil i ràpids, però pot ser efímer i comportar conseqüències socials i de desenvolupament urbanístic fatals i irreparables a mitjà i llarg termini. Per no parlar del costat fosc del joc, si és que té un costat brillant.

Notícies relacionades

El joc pot crear una gran ciutat enmig del desert de Nevada, però encara s'ha de demostrar que tregui un país de la crisi. Instal·lar un gran complex com Eurovegas suposa, a més, que el govern de torn anima els seus ciutadans a gastar-se els diners en el joc, i això en èpoques d'escassetat i creixent pobresa és tan obscè com que Cristiano Ronaldo digui que està trist perquè vol cobrar més.

L'únic demostrat és que els diners que guanya Adelson amb el que juguen els altres serveixen perquè siguin cada dia més rics ell i els seus directius i per finançar polítics.