El comissari Almunia

2
Es llegeix en minuts

Joaquín Almuniaés un polític de llarga trajectòria. Amb 34 anys va ocupar el seu primer ministeri, el de Treball, ambFelipe González de president i després ha exercit molts càrrecs, entre ells el de cap de llista del PSOE el 2000.Exiliata Brussel·les des del 2004, quan va substituir Pedro Solbesa la Comissaria d'Economia, des de fa dos anys és vicepresident i titular de la Competència.

No es pot dir que les seves declaracions sobre Espanya durant el Govern deJosé Luis Rodríguez Zapatero,especialment quan va arribar la crisi, fossin benèvoles. En els mitjans socialistes sempre se li retreia la cruesa dels seus judicis respecte de la política econòmica del Govern espanyol. Aquestes crítiques no oblidaven que el PSOE havia baixat amb ell a 125 escons i que el seu successor, no obstant, va aconseguir arribar a la Moncloa.

És cert que aquestes últimes setmanes ha freqüentat perillosament els mitjans de comunicació exercint un delicadíssim equilibri entre el seu paper de comissari europeu i el de socialista espanyol. Els que l'hagin seguit recordaran que fa uns dies va considerar poc afortunada la frase de Cristóbal Montorosobre els homes de negre de la Comissió Europea. Una qualificació fins i tot elegant, però que venia d'un comissari espanyol.

Notícies relacionades

Demà serà rebut perMariano Rajoya la Moncloa, i a la vista de les declaracions dels portaveus del PP, no sembla que el president del Govern vagi a felicitar-lo. Ara l'acusen de deslleial i d'haver dit que una de les entitats intervingudes pel FROB haurà de desaparèixer, una afirmació que no li correspon a ell, sinó a l'agènciaReuters, que últimament ha obtingut diversos encerts en les seves informacions sobre la nostra economia.Almuniava dir sense tallar-se que, per l'experiència del passat, quan la injecció de capital públic que necessita un banc supera el de la seva liquidació el normal és que desaparegui. Vaja, que les fallides són fallides, no suspensions de pagaments.

El Govern del PP es quedarà sense representant al BCE, donat que a José Manuel González-Páramose li esgota el mandat iRajoyno ha pogut quedar-se amb la plaça. L'únic comissari espanyol és socialista, però pràcticament acaba de començar un mandat que dura fins al 2015. No seria estrany, veient com actua el PP a Europa, que intenti desplaçar-lo per posar un home de la seva corda. I per aconseguir-ho haurà de donar un altre espectacle com el del cap de setmana passat amb el rescat, un terreny en què sembla que es mou amb desimboltura.