1
Es llegeix en minuts

Feia molts anys que no sentia aquesta paraula. És com es deia en l'argot la comissió que un laboratori pagava a un metge per receptar un dels seus productes. Afortunadament, aquestes pràctiques van deixar de ser freqüents.

   No obstant, els metges segueixen mantenint bona relació amb les farmacèutiques perquè són elles, i no la Seguretat Social, les que els tenen al dia sobre les novetats, tant en específics com en tractaments. Això estableix un vincle entre els fabricants i els que prescriuen els seus productes molt més professional que en altres èpoques i, probablement, més eficaç.

   Eltarugova sortir a col·lació en una conversa en què interrogava un especialista sobre el paper dels metges en els plans de reducció de la despesa farmacèutica que s'estan aplicant.

   Els facultatius, que són els que recepten les medicines, no tenen la més mínima participació en aquestes mesures. Els gestors del ministeri i de la conselleria de Salut no compten amb ells per a res.

   Aquest distanciament es torna dramàtic quan sents parlar la ministra de Sanitat en termes sanitaris que clarament no domina, quan es refereix al "desfinançament" de medecines per dir que seran expulsades del sistema públic o quan al·ludeix a les cèlebres monodosis nord-americanes com si fossin la panacea, però que mai han aconseguit funcionar a Espanya, cosa que ella hauria de saber.

   Tradicionalment, la relació entre els metges i la seva empresa -l'Estat en les seves diferents facetes- no ha estat gaire bona, però en aquests moments sembla haver arribat a una situació de difícil retorn.

Notícies relacionades

   Tot l'esforç de les administracions se centra a dissuadir els assegurats de passar pels centres de salut per recollir receptes i, en el cas que ho facin, que paguin més a l'anar a la farmàcia.

   El més gran de l'assumpte és que el president de l'Organització Mèdica Col·legial, que agrupa a tots els col·legis de metges d'Espanya, beneeix les mesures anunciades per la senyoraMatoperquè amb elles s'acabarà el "malbaratament sanitari". Però, ¿no són ells els que fan les receptes? Incomprensible.