Excessos innecessaris

1
Es llegeix en minuts

QuanArtur Mases disposava a formar el seu Govern, fa més d'un any, va dir que seria el Govern dels millors. Però les coses no han anat exactament per aquí. En alguns casos, és clar que el currículum va pesar molt, fins i tot massa.

   Un d'ells ésAndreu Mas-Colell, el titular d'Economia, sens dubte un excel·lent acadèmic, però poc dotat per a la política. Després de les seves primeres relliscades, algú va encunyar la divertida i amable expressiótroppo Harvardper subratllar l'erudició aliena a l'administració de la cosa pública.

   L'entusiasme del conseller en algunes qüestions que probablement no havia treballat gaire en la seva vida anterior el porta a cometre excessos, com quan va presentar les xifres del dèficit fiscal català dilluns passat.

   Mas-Colellsap que les balances fiscals sobre les quals es basen aquests càlculs són parcials. I que indiquen una tendència aproximada, però que no serveixen per fer un retrat fidedigne de tots els fluxos econòmics entre territoris i individus; molt menys per extreure grans conclusions. Sospito que si continués a la universitat no hauria donat un notable a l'autor de l'estudi que ell mateix va presentar dilluns.

Notícies relacionades

   Quan en el caliu d'una arenga radiofònica va assegurar que amb els impostos que paguen de més els catalans es crea riquesa i llocs de treball en altres llocs d'Espanya, va cometre un seriós error polític. Tant com si algú des de, per exemple, Extremadura advertís als seus paisans que quan compren un Nissan o un Seat contribueixen a crear riquesa i llocs de treball a Catalunya.

   I amb la seguretat que l'hipotètic i llengut extremeny, a qui afectuosament podríem qualificar de beneit, desconeixeria la quantitat de fons públics que han consumit les dues factories automobilístiques catalanes.