Perles del paper

L''amenaça' de l'FMI a Espanya

Alguns mitjans únicament expliquen als seus lectors una part de l'informe

1
Es llegeix en minuts
Lamenaça de lFMI a Espanya_MEDIA_2

Lamenaça de lFMI a Espanya_MEDIA_2

Encara que l'FMI s'ha equivocat tantes vegades en les seves receptes, diagnòstics i previsions, que és impossible recordar-les totes, ara els seus tècnics gaudeixen de més predicament que mai. Dimarts va fer pública la seva anàlisi sobre l'economia espanyola, amb una valoració positiva de les reformes aplicades, i amb algunes recomanacions. Els diaris no hi van dedicar gaire espai editorial, però les informacions d'alguns tenien més opinió que no pas informació. I perquè quadrés l'enfocament era imprescindible prendre parts pel tot i així justificar els enfocaments: això d'Espanya està molt malament i l'FMI exigeix al Govern el que aquest no vol fer. L'informe va ser utilitzat, amb raó i sense, per fer recomanacions al Govern, i no totes eren amables.

L'editorial d'El Mundoera un popurri en què usava dues fonts per demanar eleccions anticipades.«¿Per què ens trobem en una situació tan delicada que els efectes d'un terratrèmol amb epicentre a Grècia arriben fins aquí?», es preguntava.«Perquè Zapatero no vol fer cap de les dues coses que podrien millorar les expectatives de l'economia».Llavors, el diari es recolzava en l'FMI, que no ha parlat mai de l'assumpte, i enDuran Lleida,que sí que ho ha fet:«Si no és capaç ni vol ni pot fer les reformes, ha de convocar eleccions».

Notícies relacionades

Expansiónal·ludia a les recomanacions laborals de l'FMI per repetir que la«indexació salarial és incompatible amb les carències de competitivitat» d'Espanya. Per això s'inclinava per eliminar les clàusules de revisió dels convenis vinculades a la inflació i deixar-les referides a la taxa d'inflació subjacent.

Cinco Díases feia ressò de les mesures que proposa la CEOE per millorar les finances públiques, i suggeria el copagament en sanitat i educació, que«encaixa plenament en la categoria de mesures políticament incorrectesa què al·ludeix la patronal».