Perles del paper

La caverna torna a alçar el vol

Els diaris de dretes ja disparen al Govern per l'estat d'alarma

1
Es llegeix en minuts
La caverna torna a alçar el vol_MEDIA_1

La caverna torna a alçar el vol_MEDIA_1

Es veia venir. No podia durar més d'un parell de dies la relativa comprensió mostrada per la dreta mediàtica envers la decidida actitud del Govern per resoldre el caos còsmic desencadenat per la casta/secta dels controladors aeris. Ahir, els vituperis a l'Executiu van tornar al to habitual en aquesta premsa, i va resultar curiós veure que els que solen advocar per l'autoritat s'han posat exquisits i qüestionen la conveniència de recórrer a l'estat d'alarma.

El Govern va enviar militars a les torres sense estar en vigor el decret, titula l'Abc la informació principal de la ressaca de la vaga salvatge, fent al·lusió a les crítiques hores de divendres a la nit i de diumenge al matí, probablement un avançament dels retrets que el PP dirigirà avui a l'Executiu al Congrés. «El que està passant a Espanya és constitucionalment molt greu (...) i es mereix una resposta raonada i convincent», diu el diari en un editorial.

Notícies relacionades

A El Mundo també es dediquen a analitzar del dret i del revés les iniciatives legals preses pel Govern. Santiago González abunda en la idea que «l'estat d'alarma té una base jurídica insuficient». «Només faltaria -diu- que (...) els responsables del cas no haguessin de respondre per aquest nyap jurídic. Un altre dia veurem si l'estat d'alarma permet militaritzar civils, que aquesta és una altra». Al mateix diari, Federico Jiménez Losantos no es pot sostreure a un dels temes més estimats en aquella casa: «A mi l'estil mediàtic [del PSOE amb el conflicte dels controladors] m'ha recordat molt el de l'11-M, afortunadament sense morts».

Per a crítica primmirada a l'estat d'alarma, la que exposa Ángela Vallvey a La Razón: «Sembla que a Espanya agraden encara els gestos autoritaris. 'Ha fet anar drets', 'ha fet posat ferms...' són expressions que encanten a l'espanyolet comú. Només així es pot entendre la conformitat, l'entusiasme i la unanimitat amb què s'han rebut les mesures, de marcat caràcter autoritari, que el Govern ha pres». Però l'argument definitiu l'exposa Javier Algarra a La Gaceta: tot és un estratagema de Zapatero per tal de mantenir-se en el poder, perquè la Constitució impedeix convocar eleccions quan s'està en un estat excepcional, com ara l'estat d'alarma. Més original, impossible.