Perles del paper

Turbulències a Can Barça

Les accions contra Laporta generen inquietud en l'univers culer

1
Es llegeix en minuts
Turbulències a Can Barça_MEDIA_1

Turbulències a Can Barça_MEDIA_1

¿Sandro Rosellhavia d'obrir la capsa de Pandora de les accions judicials contraJoan Laporta? ¿És coherent amb aquesta estratègia el seu vot en blanc a l'assemblea de socis del Barça? A la premsa d'ahir hi va haver majoria desísa la primera pregunta i denosa la segona. I una coincidència: l'equip pot sortir tocat de la picabaralla i cal preservar-lo de l'aspra pugna que s'acosta.

«Qui la fa, la paga», destaca en El 9Frederic Porta, que no obvia«el llarg temps que passarà el Barça patint mentre una trinxera i l'altra creuen fang, propaganda i dialèctica en bomba». Perquè encara que l'entitat blaugrana, amb la decisió de dissabte,«ha estat pionera en transparència i a l'hora de demanar responsabilitats», el panorama té ombres:«El deute horrorós condiciona el futur del club, i sort que hi ha Guardiola, el vestidor i el tresor del planter. Però ara tenim el club trencat i, com l'escut, una olla de grills».

No gaire diferent és l'anàlisi deJosep Maria CasanovasaSport. «S'acaba l'aquí tot s'hi val, es fa un pas endavant per gestionar els clubs de manera responsable», peròRosell es va equivocar al voler ser«el Papa que està per sobre del bé i del mal», perquè«qui coneixia més bé que ningú la due diligence i va dimitir entre altres coses perquè no es van emprendre accions legals contra Gaspart no pot fer-se enrere a l'hora de la veritat i desorientar el soci».

Notícies relacionades

AEl País,Ramon Besasubratlla, més enllà de la conveniència o no d'actuar contraLaporta, queRosellha facilitat«la fractura de la massa social», ja que «la seva tebior en els moments en què s'imposa la rotunditat-el seu vot en blanc-abona un cert desencant». AEl Mundo,Daniel Vázquez Sallés també abunda en la discòrdia que, com en altres moments de la història del club, s'apodera del Barça:«El barcelonisme es dividirà en dos bàndols que deixaran els equidistants en fora de joc».

¿I què pensa la premsa de la dreta-dreta? Algun editorial escadusser denota alegria per les tribulacions de l'«independentista» Laporta, però no hi ha gaires opinions.Alfonso Ussíadiu aLa Razón:«Si hagués aixecat les alfombres de la mateixa manera algun president del Reial Madrid, avui es gestionarien els grans clubs de manera molt diferent». Doncs possiblement sí.