On Catalunya

Les millors cites de la Poblenou Open Night

¿Què podeu fer avui, 26 de novembre, a Barcelona?

Els 40 espais del districte ofereixen activitats nocturnes

¿Què podeu fer avui, 26 de novembre, a Barcelona?

SAMUEL MAS

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Fa només uns anys el barri del Poblenou es va proposar convertir-se en el centre de creació artística més gran de la ciutat, una cosa així com el Soho barceloní. Ha passat el temps i es nota que la idea ha quallat i s’ha consolidat. Però, ¿sabem realment el que estan fent? Per donar-ho a conèixer celebren aquesta nit a la vuitena Poblenou Open Night (de 19 a 0.00 hores), un esdeveniment en què ofereixen una programació cultural gratuïta on els més de 40 espais associats obriran les seves portes amb propostes musicals, exposicions, cine, demostracions i altres manifestacions artístiques que ens sorprendran. Per no perdre’ns les cites més importants d’aquesta vetllada, la directora creativa de Poblenou Urban District, Claudia Costa, ens ha seleccionat les deu activitats imprescindibles. 

MUSIC URBAN CIRCUIT

El Music Urban Circuit (MUC) celebra la seva segona edició amb un itinerari per escenaris, sales de concerts i espais singulars del districte creatiu amb l’objectiu de donar a conèixer nous talents de l’escena musical barcelonina. Aquesta edició del MUC promet ser una veritable palanca per als joves DJ seleccionats, que actuaran en llocs emblemàtics del barri com la Sala Lolita de Razzmatazz (Solazz, Mary PopAir, DJ Huex, Mycola, DJ Raul Naro + Electric Friends i el grup musical Les Rencards), Bridge_48 (Radioborneo, Pankiun, DJ Miss Beat i Omvra) i BAU (Connie, Bel Loren (aka Isa·bel), Marina Pravkina (JazzBetween), La Portenya DJ + BEX + Jairo Habib, Natif Orchestra i Fatbwoy.


L’accés a aquests espais serà lliure i gratuït, però l’aforament serà limitat, per això s’habilitaran controls a l’entrada de cada un per complir les mesures de seguretat.

De 19 a 0.00 hores

BAU (Pujades, 118)

Aquesta escola de disseny presenta els treballs més destacats dels seus alumnes. Entre aquests hi ha el projecte Exohive, realitzat pels exalumnes del Màster en Innovació Audiovisual i Entorns Interactius, que presenta un ésser de ciència-ficció per simular una trobada amb una criatura extraterrestre. La instal·lació proposa una hipòtesi sobre l’existència de vida a l’univers i una exploració dels límits de l’astrobiologia. També hi haurà una desfilada dels treballs finals del Grau en Disseny de Moda. Aquesta edició, que se celebra cada any amb molt èxit, adquireix una nova dimensió i evoluciona cap a una peça audiovisual que recull l’essència de les col·leccions.


Entrada gratuïta amb control d’accés a l’entrada.

De 19 a 0.00 hores.

FX ANIMATION (Pujades, 112)


FX Animation, en col·laboració amb Ràdio 4 (RNE), organitza l’FX Animation Film Fest 2021 amb la projecció de set curtmetratges que actualment competeixen a reconeguts festivals de tot el món. Es podrà disfrutar de trames de desacord, fantasia, ciència-ficció, històries d’amor o drama.

 

Aforament limitat. Entrada gratuïta, però cal reservar entrada a través del següent enllaç.

De 19 a 20.30 hores.

LA PLATAFORMA (Pujades, 99)

La galeria d’art i estudi de producció La Plataforma obre les seves portes amb la recentment inaugurada exposició Talismanes y cartones, de Blanca Haddad, amb una intervención en directe d’aquesta artista multidisciplinària. A més, s’exposaran treballs d’alguns dels artistes representats per la galeria. 

 

Entrada gratuïta amb control d’accés a l’entrada.

De 19 a 0 hores.


Notícies relacionades

 

CENTRE D’ART CONTEMPORANI PIRAMIDÓN (Concili de Trento, 313, 16è)

Aquest centre inaugura una exposició ‘pop-up’ dels artistes residents Lucas Estévez i Ramiro Peón-Veiga. A més, els dos artistes obriran les portes dels seus estudis i podrem visitar-los.

 

Entrada gratuïta amb control d’accés a l’entrada.

De 19 a 22 hores.

 

ARTEC3 STUDIO (Pellaire, 30-38, edifici G02)

Aquest estudi de lighting design obre les portes del seu nou espai a Palo Alto amb l’exposició de Light Art: Interludis, de Maurici Ginés. En aquesta exhibició es podrà disfrutar del joc cromàtic que generen les interferències lluminoses d’aquesta col·lecció, envoltades per la seva pròpia llum.

 

Entrada gratuïta amb control d’accés a l’entrada.

De 19 a 22 hores.

IAAC + FAB LAB (Pujades, 102)

Els aficionats a la tecnologia i la innovació tenen l’oportunitat de visitar l’IAAC (Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya) i el seu laboratori (Fab Lab Barcelona), on es mostraran els resultats dels seus últims projectes internacionals. Els visitants podran descobrir de quina manera treballen per construir un futur més inclusiu, col·laboratiu i circular a través de la recerca i la innovació.

 

Entrada gratuïta amb control d’accés a l’entrada.

De 19 a 21 hores.

ROC 35 (passatge Mas Oliver, 8)

L’espai gastronòmic ROC 35 obrirà les seves portes per celebrar la Party Warriors, una jornada solidària que comptarà amb diferents activitats i tallers de cuina. L’esdeveniment estarà amenitzat amb menjar, beguda i música. Tots els ingressos que es generin amb la venda de menjar i activitats aniran íntegrament a Health Warriors, associació sense ànim de lucre nascuda durant la crisi sanitària de la Covid-19 i que actualment reparteix menjar a famílies sense recursos.

 

Requereix inscripció prèvia escrivint un correu a info@roc35.com.

De 18 a 23 hores.

SAMAANI HOLISTIC (Ciutat de Granada, 20)

El centre de salut i benestar Samaani Holistic organitza una xerrada sobre la teràpia alternativa del txikung i el ‘mindfulness’ acompanyada d’una pràctica, un microtaller al voltant de l’experiència creativa a través de la consciència corporal i, finalment, una performance de dansa contemporània.


Aforament limitat per a la xerrada i el taller. Les places per a la performance es reservaran segons l’ordre d’arribada.

De 19 a 23 hores.

RUTA PER BARS I RESTAURANTS DEL DISTRICTE

Durant tota la nit els bars i restaurants de la comunitat creativa de Poblenou Urban District han preparat les seves cartes amb menús especials, tapes, begudes o còctels d’autor. Entre aquests trobarem la cuina peruana de Warike, la tailandesa de Petit Bangkok o la japonesa de Kibuka, els sandvitxos de Carrot Café, les carns de La Tavernícola o les hamburgueses de Timesburg. Totes les ofertes es poden trobar en el següent enllaç

 

Segons l’horari de cada local.

Poblenou Open Night

¿On?  diversos espais del barri.

¿Quan?  avui, divendres 26, de 19 a 0.00 hores.

Preu:  gratuït.

Més informació:  Poblenou Urban District.