On Catalunya

La gran festa dels curtmetratges

¿Què podeu fer avui, 25 d’octubre, a Barcelona?

El festival Filmets ofereix més de 200 pel·lícules

¿Què podeu fer avui, 25 d’octubre, a Barcelona?

FILMETS

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Aquests dies se celebra un dels festivals de curtmetratges més importants del món, es tracta del Filmets, nascut a Badalona, però que s’ha anat expandint a altres localitats catalanes i, aquest any, també pot disfrutar-se a Barcelona i Sant Boi de Llobregat. S’hi projecten més de 200 treballs de tota mena de països i inclou diversos apartats temàtics en funció del gènere a què pertanyen. Són el primer festival que pot completar tot l’aforament de les sales a l’haver-se aixecat les restriccions, d’aquí el seu optimista eslògan, «Això no va per llarg». Però, malgrat això, mantenen l’opció que puguem veure la seva oferta gratuïtament en streaming a la pàgina web. Per poder escollir el més recomanable del festival, el seu responsable de comunicació, Jordi Martí, ens ha seleccionat les deu cites ineludibles d’aquesta edició.

VENUS D’HONOR

«Aquesta tarda s’entrega el premi d’honor del certamen, el Venus d’Honor del Filmets, a l’actriu Assumpta Serna. Aquest guardó se li atorga per la seva extensa carrera cinematogràfica i pel recolzament que sempre ha donat al cine en format curtmetratge. Assumpta Serna ha tingut papers en 228 pel·lícules. Ha sigut protagonista en 27 llargmetratges, que s’han rodat a 20 països i en 6 llengües diferents. És membre de l’Acadèmia de Hollywood des del 1983 i ha representat Espanya a l’Acadèmia del Cine Europeu durant vuit anys. Després de l’entrega del premi, la intèrpret mantindrà un col·loqui amb els estudiants d’audiovisuals i, més tard, s’oferirà la sessió Filmets Campus, on es presentaran els curts realitzats pels joves».

Dilluns, Teatre Zorrilla (Badalona). 16.30 hores.

 

CURTMETRATGES CATALANS

«Aquesta sessió està composta exclusivament per curtmetratges produïts a Catalunya. Entre aquests cal destacar La banyera, dirigit per Sergi Martí, i interpretat per Abel Folk i Paula Jornet. La trama se centra en un home que s’està banyant a casa seva quan de sobte li sona el mòbil i a l’altra banda sent la veu de la Clara, una noia que li intenta vendre una assegurança de vida de manera molt insistent».

Dimarts, Teatre Zorrilla (Badalona). 17 hores.

CURTMETRATGES FRANCÒFONS

«En aquesta seu del festival es projectaran pel·lícules de països francòfons. Una de les més interessants és A contre temps, dirigida per Delphine Montaigne, que serà presentada per la mateixa realitzadora. S’ocupa d’un noi la mare del qual ha sigut citada pel director del centre on està per parlar d’ell. ¿Què haurà fet aquesta vegada?»

Dimarts, Institut Francès (Barcelona). 19.30 hores.

 

FEMINISMES

«La perspectiva de les dones té el seu espai en aquest apartat. D’entre els curts que es podran veure destaca The yellow dress, dirigit per Deborah Grimes. Aquest curt irlandès explica com per ajudar la seva mare a recuperar l’alegria de viure després de tenir un càncer de mama i els problemes amb el seu marit, la filla de 14 anys li busca una cita perfecta. Però les coses no surten com ella esperava».

Dimecres, Teatre Zorrilla (Badalona). 17 hores.

 

ALTA TENSIÓ

«Aquesta secció proposa històries insòlites sobre morts misterioses, rescats arriscats, autobusos terrorífics i sociòpates. Entre aquestes hi ha la francesa Vidange, que explica com vuit amics pesquen en un llac de muntanya. No obstant, dos s’aparten del grup amb la barca i es veuran immersos en un inesperat succés».

Dimecres, Can Castellet (Sant Boi de Llobregat). 19 hores.

 

 

VIDES CREUADES

«Una selecció d’històries globals o locals, remotes o pròximes, virtuals o físiques, urbanes o rurals que són com la vida mateixa. En aquest apartat recomanem Vecinooo, escrita, dirigida i interpretada per Paco León. El protagonista, el Luis, li està costant acceptar la quarantena. Un dia, mentre està al lavabo de casa seva, sent una veu que el crida a través del conducte de ventilació. Es tracta de la Rosa, una veïna entusiasta que comença a envair la seva intimitat cada vegada que va al lavabo».

Dijous, Can Castellet (Sant Boi de Llobregat). 20.30 hores.

TERRORÍFICS

«Sessió amb tota mena de pel·lícules per passar-s’ho bé passant-ho malament. Hi ha granges fantasmals, bruixes, ogres, violadors i justicieres, fàbriques d’autòmats, monstres i jocs prohibits. Podem descobrir Dar-Dar, de Paul Urkijo, sobre el dimoni de les llegendes basques que rep aquest nom i que s’alimenta de dits». 

Divendres, Can Castellet (Sant Boi de Llobregat). 20.30 hores.

 

CLAUSURA

«La Nit de les Venus és la denominació de la cerimònia de cloenda del festival. S’hi entregaran els premis a les millors pel·lícules que han participat en aquesta edició. Es tracta d’un espectacle presentat per la periodista Lídia Heredia i que es podrà veure per televisió a tot Catalunya gràcies a La Xarxa de Comunicació Local».

Dissabte, Teatre Zorrilla (Badalona). 22 hores.

 

SELECCIÓ PALMARÈS 2021

«Una sessió a cada una de les seus amb el bo i millor del festival d’aquest any. Si no has pogut assistir a les projeccions anteriors, és l’oportunitat per, en un sol dia, veure un resum amb els curtmetratges premiats més interessants».

Diumenge 31, Teatre Zorrilla (Badalona). 22 hores.

Dijous 4 de novembre, Can Castellet (Sant Boi de Llobregat). 20.30 hores.

Dijous 11 de novembre, Institut Francès (Barcelona). 19.30 hores.

 

FILMETS A CASA

«Totes les pel·lícules en competició es podran veure de manera gratuïta a través de la pàgina web del festival. D’aquesta manera, i tot i que ara ja hi ha un aforament del 100%, durant tota la preparació del festival encara hi havia restriccions, per això es va optar per mantenir l’estructura de festival híbrid, tot i que hi hagi sessions presencials a les tres seus. Tan sols cal inscriure’s i començar a disfrutar».

www.festivalfilmets.cat. Fins al 31 d’octubre.

 

Filmets 2021

¿On?  Teatre Zorrilla (Badalona), Institut Francès (Barcelona) i Can Castellet (Sant Boi de Llobregat). També ‘online’.

¿Quan?  fins al 31 d’octubre.

Preu:  gratuït (imprescindible reserva prèvia als actes presencials).

Més informació:  Filmets.