On Catalunya

Ja és Halloween al Poble Espanyol

¿Què podem fer avui, 23 d’octubre, a Barcelona?

El recinte ofereix un Túnel del Terror, teatre infantil i tallers

¿Què podem fer avui, 23 d’octubre, a Barcelona?

POBLE ESPANYOL

4
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

¿Què deu tenir el terror que ens provoca alhora respecte i rialles? El cas és que té molts més addictes del que sembla i la seva gran festa és Halloween, que celebrarem la setmana vinent. O no... perquè, com en el cas d’aquell popular anunci d’uns grans magatzems, Ja és Halloween al Poble Espanyol, on li dedicaran tots els caps de setmana fins al 21 de novembre i una jornada especial el dia 1. Hi haurà una decoració especial i un munt d’activitats destinades a adults i a nens perquè ens ho passem de por. Així que, anem preparant la nostra disfressa de monstre per viure la festa favorita dels esquelets.

Túnel del Terror i altres atraccions

Un dels seus principals atractius és l’inevitable Túnel del Terror, que no està recomanat als menors de 5 anys ni a les persones amb mobilitat reduïda, ja que hi ha escales i desnivells. Allà ens trobarem amb personatges que ens posaran els pèls de punta com el pallasso d’It, un exorcista, un zombi acabat de sortir de Walking Dead, el Jason de Divendres 13 i també hi haurà la nena maleïda de The ring. Això sí, és imprescindible la reserva d’hora prèvia. Però això no és tot, ja que també han instal·lat un cementiri amb les seves esgarrifoses tombes i on ningú pot estar tranquil durant el recorregut, ja que ens preparen algun ensurt. Per si no fos prou, també hi haurà una Casa de la Bruixa. Només per a valents.

En diversos racons trobarem enginyoses decoracions i actors que ens atemoriran (o ens faran riure). Malgrat el que pugui semblar, els nens són benvinguts a la festa i poden divertir-se saltant sense parar en els inflables que han instal·lat, també hi ha un concurs de disfresses amb suculents premis i un photocall perquè puguem fotografiar-nos amb motius relatius al tema i penjar-les a les xarxes socials per posar les dents tan llargues com Dràcula als nostres amics. I els qui siguin més de Castanyada tampoc se sentiran a desgrat, ja que han instal·lat parades amb moniatos, castanyes i altres productes habituals d’aquesta estació.

Contes, pallassos i acrobàcies

Especialment interessant és anar-hi un dissabte, ja que serà el dia en què, a més, hi haurà espectacles familiars (amb un suplement sobre el preu de l’entrada i reserva d’hora prèvia) a les 12 amb pallassos, acrobàcies, equilibris, malabars i, sobretot, molt humor. El primer es podrà veure avui, en aquest cas al migdia i a les 17 hores, i és Faldicaja, de la companyia Maricuela, entorn del món dels contes i amb teatre físic. És la història de dos personatges, la follet Sujetatítulos, que diu venir del món dels contes, on l’exploten perquè subjecti lletres i lletres i el follet Comepatatas, que la cerca per tot arreu mentre treu estranys objectes de la seva faldilla.

El 6 de novembre, Penélope y Aquiles ens portaran Tentempié, un circ-teatre amb gestualitat i moviment, acrobàcies, malabars, plats xinesos i màgia. Els dos protagonistes van passant d’un exercici a l’altre entre jocs i gags i al ritme de la música. Un espectacle ple de diversió i sorpreses amb artistes tan hàbils i virtuosos com hilarants i en el qual és necessària la col·laboració i la complicitat del públic, tant si són adults com nens.

Dues viatgeres i un arlequí

Las Viajeras arribaran el dissabte 13 de novembre amb el seu circ amb rodes, verticals, hula hoop, manipulació de cub gegant, suspensió capil·lar (una artista penjada pel cabell) i molta alegria. Explica les peripècies de dues dones que no tenen ni mapa ni poden orientar-se amb les aplicacions d’un mòbil, malgrat la qual cosa emprenen un viatge sense por de l’aventura i del desconegut per disfrutar de la naturalesa i descobrir noves cultures. 

Notícies relacionades

Tancaran aquest cicle Karcocha & Kumilintu amb els seus Mundos paralelos (20 de novembre), que combinen pantomima, acrobàcia, equilibri, clown i màgia. El seu és un espectacle íntim protagonitzat per un arlequí expert en jocs aeris, malabars i que és un gran improvisador. El muntatge incorpora efectes audiovisuals, amb transformacions sorprenents i alternant la comèdia amb l’elegància.

Tallers infantils

Els artesans del Poble també ens han preparat un menú de tallers ràpids perquè creem un objecte inspirat en Halloween amb les nostres pròpies mans. Cal Terrissaire proposa pintar una calavera de fang, decorar una carbassa per a encens o fer una ceràmica amb una carbassa o un fantasma i pintar-la. Vitraloi ens convida a fer un mosaic en forma de carbassa o bolet, però també ofereixen altres opcions. La gent de Manera Negra faran possible que estampem en una bossa de tela la nostra imatge favorita escollida entre un ampli catàleg o, fins i tot, que fem el nostre propi disseny o utilitzem una fotografia. Finalment, Fustaliss ens suggereix que aprenguem a treballar amb la fusta i decorar una carbassa amb les seves pintures. Tots aquests cursos requereixen reserva prèvia i costen entre 5 i 15 euros segons l’activitat. Oblidem el que fins ara coneixíem del Poble Espanyol, ara és un lloc tenebrós on cal entrar, com a mínim, amb un rast d’alls i un crucifix, per si de cas.

Halloween al Poble Espanyol

¿On?  Poble Espanyol (avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, 13).

¿Quan?  dissabtes, diumenges i dies festius, de 10 a 19 hores. Fins al 21 de novembre.

Preu:  de 9 a 10 (entrada), d’11 a 12 (+Túnel del Terror), de 12 a 14 (+espectacle infantil) euros.

Més informació:  Poble Espanyol.