On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

Joan Vázquez, el nou ‘crooner’ català

Presenta avui a la sala BARTS el seu disc ‘Feeling good’

Joan Vázquez, el nou ‘crooner’ català
3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

La paraula ‘crooner’ es fa servir per anomenar cantants que interpreten clàssics populars nord-americans i que solen tenir la veu greu. Frank Sinatra és la gran referència, però també s’ha aplicat a Dean Martin o artistes més recents com Harry Connick Jr. o Michael Bublé. No obstant aquí no és tan habitual, com a molt, ens hauríem de remuntar als temps de Josep Guardiola o Ramon Calduch. Ara s’apunta al repte de convertir-se en un crooner català un dels grans noms del teatre musical, Joan Vázquez, que ha demostrat el seu talent i versatilitat en treballs com el nostàlgic Paquito forever, la seva recopilació de temes de Stephen Sondheim, Something’s coming o la seva estremidora Ciutat de gespa en homenatge a Federico García Llorca i Walt Whitman. Cadascun dels seus treballs deixa empremta en l’espectador i ara juga al més difícil encara amb el seu nou disc, Feeling good, en què versiona grans èxits en català i anglès, que presenta avui en un concert especial a la sala gran del BARTS, a les 20 hores.

El cantant estarà acompanyat per una formidable banda composta pel pianista Dani Campos, la guitarra d’Aleix Triadó, el contrabaix d’Oriol Roca, Josema Martín a la bateria i Aitor Franch Cid al saxo. Però és que, a més, comptarà amb tres convidats de luxe: Miquel Fernández (Carousel en concert)Elena Gadel (Mar i cel) i Marián Barahona (Les dones de Frank). Amb ells interpretarà temes que els uneixen al marge del disc. Els que coneixen l’artista d’altres cites ja saben que no es limitarà a cantar i segur que explica algunes anècdotes sucoses de la seva trajectòria, com acostuma a fer, amb la seva tradicional desimboltura.

Clàssics en anglès i català

El repertori està integrat majoritàriament per temes de sempre versionats en l’anglès original. Entre aquests n’hi ha un parell que associem amb Fred Astaire com Cheek to cheek (Barret de copa), i The way you look tonight (En ales de la dansa), de pel·lícules com Moon river (d’Esmorzar amb diamants) i Too darn hot (del musical Kiss me Kate) o que ens recorden grans artistes com els Platters (Smoke gets in your eyes), Frank Sinatra (In the wee small hours of the morning), el còmic Jimmy Durante (Make someone happy), Can’t take my eyes of you (Frankie Valli) així com el que dona títol a l’àlbum, Feeling good, que va brillar en la veu de Nina Simone.

Però també hi ha temes en català com Em posen molt els teus ulls, que és la traducció del I get a kick out of you (un altre estàndard de Sinatra) o A celebrar-ho, que és Making whoopee, la sensual cançó que interpretava Michelle Pfeiffer sobre el piano a Els fabulosos Baker Boys. I la gran sorpresa, la molt més actual Creep, de Radiohead. Però que ningú s’esperi sentir-les com sempre, ja que els arranjaments són més contemporanis sense que per això perdin la seva aroma de swing i jazz. També aprofitarà per interpretar algunes cançons que, finalment, no van tenir cabuda al disc, com el Don’t stop the music, de Jamie Cullum.

Cançons que toquen el cor

Notícies relacionades

L’artista explica la il·lusió que li fa actuar en aquest moment: «Tinc moltes ganes que la música torni a les sales i que, dins aquesta situació extraordinària, ajudi que la gent s’atreveixi a sortir i torni a la normalitat». Vázquez justifica aquesta selecció perquè les cançons escollides «toquen el cor, són molt conegudes i expliquen històries molt maques». També parlarà dels seus somnis de joventut «de treballar en el teatre musical, explicar el que aquests temes signifiquen per mi i ho viuré amb emoció perquè tinc molta curiositat per saber com ho rep el públic».

El vestuari també serà molt especial, ja que se n’ha ocupat una firma catalana, Aragaza, que intentarà trobar-li una cosa elegant i moderna al mateix temps que amb un punt vintage per anar a joc amb l’espectacle. El disc es pot sentir actualment a Spotify, Apple Music i Amazon, però aquesta nit també es podrà adquirir el CD en format físic i el mateix Vázquez ens el firmarà al finalitzar la funció. Un concert únic per disfrutar d’aquestes melodies inoblidables amb un toc contemporani i una esplèndida veu. Segur que, a la sortida, ens trobarem més que bé.

Presentació del disc ‘Feeling good’

¿On?  Sala BARTS (avinguda del Paral·lel, 62).

¿Quan?  aquesta nit, a les 20 hores.

Preu:  20 euros.

Més informació:  Sala BARTS.