On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

Buscant el Baby Yoda al Congrés i els Indians

Els lectors d’EL PERIÓDICO tenen accés a les últimes places disponibles

Buscant el Baby Yoda al Congrés i els Indians
5
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Aquest dimarts passat es va celebrar a tot el món la festivitat de Star Wars, dia escollit recorrent a la popular frase «May the 4th be with you», és a dir, «que la força t’acompanyi». Una de les iniciatives més originals al voltant d’aquesta jornada tindrà lloc avui i demà al barri del Congrés i els Indians, els carrers del qual acolliran centenars de Darth Vaders, C3PO i princeses Leies, que participaran, en un ‘escape room’ i un cosplay a l’aire lliure gratuït, Una nova esperança. L’assistència està limitada a un centenar d’equips per sessió i, a aquestes hores, el més probable és que ja s’hagin esgotat, però els organitzadors (la sala d’‘escape room’ El Cubo i la Unió de Botiguers del barri) han volgut tenir un detall amb els lectors d’ON BARCELONA d’EL PERIÓDICO i han reservat 20 places per a nosaltres. Per aconseguir-ne haureu d’esmentar VIP-ON amb el vostre nom al fer la reserva online a la pàgina web de l’esdeveniment. Us heu d’afanyar, és una oportunitat única. Si encara no n’esteu convençuts, us ho expliquem amb més detall.

Es faran dues sessions del joc: avui divendres, a partir de les 17 hores, i demà dissabte, des de les 10 del matí (en cada una hi ha 20 places per als lectors). Calculen que el joc requereix entre 90 i 120 minuts per resoldre’s, però hi ha temps per fer-ho mentre les botigues estiguin obertes i existeix l’opció d’acabar de resoldre’l des de casa a través d’internet. Recomanen jugar en grups de dos a sis persones i hi ha dos nivells disponibles: fàcil (per a nens) i difícil (adults). És gratuït però posaran un pot de donacions per donar suport a El Cubo Escape Room i a alguna associació benèfica.

La fugida del Baby Yoda

El protagonista de la història és un Baby Yoda que s’escapa del pesat del seu mestre jedi perquè vol conèixer món. El problema és que el nen en qüestió no controla gaire bé els seus poders i si agafa una enrabiada es pot carregar un planeta sencer, així que és millor trobar-lo al més aviat possible. Els jugadors hauran de recórrer una galàxia molt molt llunyana per trobar pistes del seu parador, anar a buscar-lo i convèncer-lo que torni pronunciant una paraula secreta.

En el nostre recorregut tindrem l’ajuda de diversos personatges, com el caçarecompenses Mando, que no es treu el casc ni l’armadura ni a la platja i n’és el cotutor legal juntament amb el mestre Luke, massa espiritual i vegà, tot un guru del món jedi però una llauna de persona. També ens creuarem amb la comissària dels Mossos Espacials Cara Dune, la tia més dura i fatxa de la galàxia; el Doctor Pershing, un antic científic boig que s’ha reformat i treballa com a investigador per a la corporació Astrozenica o Pelus Motto, una mecànica espacial seixantina que viu amb els seus gats androides en la soledat del planeta Tatooine.

¿On és el Baby?

A l’iniciar el joc s’entregarà a cada equip un pla del contínuum espaciotemporal de la galàxia molt molt llunyana, perquè puguin orientar-se en els seus viatges. Es tracta d’un document imprescindible per viatjar per l’hiperespai, ja que hi apareixen les posicions de cada punt d’interès (és a dir, les botigues participants). El joc no és lineal, per això poden resoldre’s diferents misteris en paral·lel si l’equip és capaç d’organitzar-se. Per esbrinar on s’ha amagat el Baby Yoda caldrà recórrer tota la galàxia i visitar més de 20 punts d’interès (les botigues del barri) repartits en diferents sistemes, sectors i planetes, i trobar les coordenades X, I i Z que en revelen el parador.

Els aventurers hauran de superar diferents desafiaments i missions arriscadíssimes, com trobar les peces necessàries per muntar un localitzador espacial i connectar-lo adequadament, aconseguir entendre les cartes del Baby Yoda, que pateix dislèxia espacial, interpretar codis ocults en missatges que envia als seus amics, estudiar atentament els legohologrames del nen per trobar-hi possibles frases ocultes i dominar la ciència del viatge hiperespacial. A aquestes proves s’afegiran les que proposen les botigues del barri, així que tindrem molta feina.

Concurs de disfresses i consells

Però no només és un joc, sinó també un cosplay, perquè animen els participants a assistir-hi de gala espacial per treure l’orgull friqui dels seguidors de Star Wars i donar alegria als carrers. I té premi, ja que les millors disfresses, tant infantils com adultes, obtindran diverses recompenses ofertes per les botigues del barri. Per participar en el concurs els jugadors hauran de compartir la foto o vídeo de les seves vestimentes espacials a les xarxes socials (Instagram o TikTok) i qui tingui més ‘likes’ en un termini de temps determinat en serà el guanyador. Les regles i els premis es poden consultar amb detall a la seva pàgina web.

Notícies relacionades

És vital que els equips vagin amb paper (recomanen una llibreteta) i llapis, perquè han d’apuntar unes quantes coses. També aconsellen que hi vagin amb, almenys, un mòbil per tirar fotos de tot allò que els sembli interessant. Si té internet, millor que millor, perquè part de les evidències tenen associat un codi QR que permet que simplement enfocant-les amb el mòbil s’obri el document original. Aquests codis QR podran validar que les respostes que va trobant l’equip són les correctes, o fins i tot sol·licitar pistes. ¡Ah! I millor portar vambes per anar més còmodes, ¿tot a punt? Doncs, vinga, cap als carrers a viure una aventura inoblidable. ¡Que la força ens acompanyi!

‘Escape’ al carrer: ‘Una nova esperança’

¿On?  carrers, places i botigues del barri del Congrés i els Indians

¿Quan?  avui divendres, des de les 17 hores i demà dissabte, a partir de les 10 hores.

Preu:  gratuït.

Com podeu participar-hi i més informació:  afegint ON-VIP a l’inscriure-us a la seva pàgina web.