On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

Un vermut amb monòlegs i concerts

El Poble Espanyol ofereix humor i música al migdia

Un vermut amb monòlegs i concerts
6
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Una de les cites anuals que coincideix sempre amb l’arribada de l’estiu és el festival RiuEstiu, que consisteix en una sèrie d’actuacions de monologuistes al Poble Espanyol seleccionats per ComunicaRR, els gestors del sempre divertit Eixample Teatre. Aquest any, com que tenim més necessitat de riure que mai, han decidit avançar el cicle amb una iniciativa semblant perquè no hàgim d’esperar més. Es tracta de RiuVermut, que té lloc tots els diumenges d’abril, maig i juny a les 13.00 hores a l’aire lliure. Però el recinte també organitza altres festes com el Pícnic Beat , que presenta els millors grups del panorama local d’indie rock, psicodèlia, garage i soul, que també actuen a les 13.00 hores en concerts de petit format. Els dos esdeveniments tindran lloc a la plaça Major respectant les mesures de seguretat vigents.

Cartell anunciador del festival RiuVermut./ COMUNICARR

Monòlegs sobre la vida quotidiana

RiuVermut, versió primaveral de RiuEstiu, consisteix en un espectacle d’unes dues hores (amb una pausa de 20 minuts) en què una sèrie d’enginyosos monologuistes ens faran reflexionar sobre tota mena de situacions quotidianes a què els trauran sempre el suc, però és que a més se celebra a l’aire lliure a la plaça Major i el públic està situat en unes cadires amb la seva taula corresponent (a la distància pertinent unes de les altres) i podem prendre un vermut, una cervesa o vi amb una tapa abans, després o durant el descans de les actuacions amb servei a taula, no a la barra, mentre disfrutem d’una agradable temperatura.

La trobada té lloc a la plaça Major del recinte./ COMUNICARR

Ara per ara l’aforament està limitat a un màxim de 450 persones, però pot ampliar-se pròximament en funció de les circumstàncies, per la qual cosa val la pena reservar-ho amb temps, i els espectadors es divideixen en dues zones, la més VIP és la zona A, la més pròxima a l’escenari. Se seguiran totes les normes sanitàries recomanades que es vagin marcant i, una vegada complerts tots els requisits, el millor és que ens oblidem de tot i ens deixem portar de la seva mà pel camí de l’humor, el millor per evadir-nos dels problemes, que prou que ens cal.

Eva Cabezas serà la mestra de cerimònies de totes les funcions./ POBLE ESPANYOL

Una presentadora i tres còmics

Cada artista farà una actuació d’uns 30 a 45 minuts en què resumiran alguns dels seus millors gags. Si tot va bé, ¡segur que sí!, prorrogaran fins al juny amb nous artistes i alguns repetiran fins que s’iniciï el RiuEstiu. Tots els espectacles tenen una presentadora, i ¡quina mestra de cerimònies! Es tracta d’Eva Cabezas, tot un referent femení de l’Stand Up Comedy. És una actriu catalana establerta a Madrid que es riu dels complexos físics, tal com ha demostrat en la seva divertida Curvy, que es va poder veure a l’Eixample Teatre. Avui estarà acompanyada pel gadità  Miki D’Kai, un habitual d’El club de la comedia Central de cómicos i que ha estrenat recentment en aquesta sala el seu últim espectacle amb l’humorístic títol de La casa sin papel (fent referència al paper higiènic). El seu estil està basat en fets reals, una mica exagerats, però buscant sempre el seu aspecte còmic. És pare de família nombrosa i està casat des de fa més de 20 anys, per la qual cosa el dia a dia d’un matrimoni o els nens són els seus temes habituals.

Un altre dels convidats a aquesta festa és el Mag Marín, que els divendres representa a l’Eixample Teatre Magic Comedy, que fa més de tres anys que és a la cartellera i és un dels espectacles de comèdia més ben valorats, un xou d’humor amb un estil tan pur com el de Las Vegas i en què la comèdia, la sorpresa i l’engany van de bracet. Aquest divertit mag, guanyador del concurs Pura Magia de TVE, assegura que «la màgia existeix, aquest és el secret» i la seva aparició suposa tota una revolució al món de la comèdia i l’il·lusionisme. L’últim dels còmics previstos fins ara és el barceloní Fernando Moraño que pretén radiografiar el país des d’un punt de vista molt irònic amb comentaris socials i polítics freqüents. El seu humor és vitriòlic, incisiu i realista i no deixa canya dreta. És un dels guionistes i monologuistes habituals del transgressor programa La resistencia. Així que ja sabem el que ens espera... 

Bandes joves al Pícnic Beat

Si ens va la música, tenim cita amb els grups joves del Pícnic Beat que tindrà lloc a la mateixa plaça Major per animar els migdies del primer i tercer dissabte de cada mes en vibrants sessions a l’aire lliure, en petit format i amb totes les mesures de seguretat. La pròxima cita és l’1 de maig, dia en què obriran The Kongsmen, cinc músics experimentats provinents de bandes underground espanyoles llegendàries (The Fabulous Ottomans, Imperial Surfers, Hollywood Sinners or Born Losers), que rendeixen homenatge al rei Kong vestits de goril·les fent el millor que saben fer, el mico, i toquen diversos estils (garage, rock, beat, rhythm and blues) i recorden els 50 i el punk.

Els seguiran Agustí Burriel & Los Soberanos, un conjunt d'estil modern format a Barcelona a mitjans de la dècada dels 90, que destaca per la seva música de ball amb ritmes sincopats, puntejos i cors harmonitzats: estan plens de ritme i passió. Comptaran amb la col·laboració d’Agustí Burriel, dinàmic vocalista amb una trajectòria impecable. Per acabar també hi haurà The Sick Boys, un grup format per amants del rock and roll més clàssic i del rhythm and blues que ha publicat el disc ‘So Hot!’, un autèntic decàleg de com filtrar i refrescar les influències de Ray Charles, Little Richard, Bo Diddley, Fats Domino o Screamin’ Jay Hawkins.

L’altra cita i la tornada d’una llegenda

Notícies relacionades

El següent triple concert arribarà el 15 de maig i estarà encapçalat per Yawners, la proposta musical del duo de pop punk madrileny format per Elena Nieto i el bateria Martín Muñoz, que van sorprendre amb el seu debut, Just calm down, amb èxits rotunds com ‘La escalera’. Els seguiran Apartamentos Acapulco, una banda indie que va néixer el 2015 i ara s’ha convertit en un quartet. Després d’El resto del mundo, ara estan en plena creació del seu tercer disc del qual ja han editat el single ‘Alguien normal’. El grup granadí destaca per la seva habitual distorsió què hi poden tenir cabuda el shoegaze, el synth, el pop o el rock. Tancarà el cartell d’aquesta jornada Alavedra, un esbojarrat quartet català que fa pop tropical i el nom del qual prové del polític Macià Alavedra, que asseguren que és el seu heroi perquè representa el que més els agrada de la caspa catalana. Diuen que les seves cançons tenen «lletres entre quotidianes, existencialistes i absurdes amb melodies llamineres i ràpides per aprendre-te-les fàcil i ballar ‘cutre’».

Però l’animació encara no ha acabat perquè el dia anterior, el divendres 14 de maig, i a una hora més habitual dels concerts (20.30 hores) torna al mateix escenari després d’un any d’absència tota una llegenda, la nord-americana Monica Green i la seva banda, que faran una exquisida recopilació dels grans temes de la música negra dels 80. Els habituals de Luz de Gas (¡com trobem a faltar aquesta sala!) segur que saben que en els seus concerts ningú pot parar quiet. Aquest concert servirà per presentar el seu últim i més ambiciós treball discogràfic, The Project Soul, amb grans èxits de jazz, soul, blues i funky amb temes d’Etta James, Whitney Houston, Aretha Franklin, Tina Turner o Michael Jackson. Amb ella, ara ja sí que la festa serà completa.

RiuVermut, Pícnic Beat i Monica Green

¿On?  Poble Espanyol (avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, 13).

¿Quan?  abril, maig i juny, a les 13.00 hores, excepte Monica Green (a les 20.30 hores).

Preu:  depèn de l’espectacle.

Més informació:  ^Poble Espanyol.