On Catalunya

QUÈ PODEU FER AVUI A BARCELONA

Un ‘escape’ presencial sobre Harry Potter

Temps Límit ofereix un divertit joc inspirat en el seu univers

Un ‘escape’ presencial sobre Harry Potter
3
Es llegeix en minuts
Eduardo de Vicente
Eduardo de Vicente

Periodista

ver +

Harry Potter és molt més que un personatge, és el cap visible d’un fenomen que atrau milions de fans que s’apunten immediatament a qualsevol esdeveniment relacionat, com la tradicional Book Night, i adquireixen tota mena de productes (puzles, samarretes, jocs, tasses, disfresses, etcètera). Els seus seguidors ara també poden provar un escape room presencial inspirat en el seu univers, La porta màgica, creada per Temps Límit. La dificultat és mitjana, així que també hi poden participar amics, famílies amb petits o un equip de nens (sempre que formin part del mateix grup bombolla) i és convenient que hi hagi algun de més gran o un adult per orientar-los.

Els primers passos

A l’entrada ens espera una bruixa que s’assembla a la professora McGonagall, ja sabeu, la professora de transformacions, que ens explica la situació. Som aprenents de mags i, abans d’aconseguir la nostra vareta oficial, haurem de superar una última prova. Consisteix a trobar una porta màgica que es troba amagada al despatx del director de l’Acadèmia Màgica, però hem d’afanyar-nos perquè tan sols serà absent una hora. Abans haurem d’utilitzar la poció multisucs (el gel hidroalcohòlic) i portar posada la mascareta. Ens adverteix que tots els objectes que haurem d’utilitzar estaran al nostre abast i ens explica el funcionament dels candaus per introduir els codis.

Un element important és que, en tot moment, ens vigilaran des d’una càmera, no com a Gran Hermano per espiar-nos, sinó per donar-nos pistes i ajudar-nos a anar avançant en la nostra investigació. Igualment ens faciliten una pissarra perquè anem apuntant el que anem esbrinant. ¿Algun dubte? Doncs si ja ho hem entès tot podem penjar les nostres jaquetes i penetrar a la primera sala, plena d’objectes màgics.

Una habitació plena de detalls

És una habitació amb molts elements. A l’esquerra, un mapa del cel i una biblioteca amb diversos llibres; davant, en una columna, un mapa estel·lar. A la part frontal hi ha un petit moble amb una calavera, un calze, un llum, unes plomes o tractats de màgia mentre a dalt veiem el quadro d’un drac. A l’esquerra, hi ha un globus terraqüi i, al costat, retrats de misteriosos personatges i, a prop d’allà, uns baguls que haurem d’intentar obrir.

Igualment hi ha una vitrina vertical amb escultures i estranys objectes. Un tauler dividit en diverses parts com un puzle, una figura de fusta que amaga una enigmàtica paraula. La nostra missió serà trobar les claus per obrir tots els forrellats introduint el codi exacte. Un ull màgic i uns pergamins ens ajudaran a trobar la solució. Aquesta primera part és la més complexa i en la qual haurem de resoldre diverses endevinalles.

La sala de pocions

Si aconseguim superar totes les proves accedirem a la segona sala, la de les pocions. Hi ha flascons de diferents mesures amb asfòdel, molsa del bosc prohibit o tentàcula verinosa, així com dibuixos de plantes, un esquelet o un calder. És bastant fosca i s’il·lumina gràcies a una vitrina amb llums que conté alguns elements per elaborar pocions. Al davant hi ha unes provetes amb colors i una maleta. Els més observadors trobaran en uns testos ni més ni menys que una mandràgora que vibra i emet el seu característic so.

Un cartell ens indica que una clau de llum ens guiarà pel camí de la porta màgica. Per solucionar-ho serà de gran ajuda un tauler en el qual se’ns indiquen les instruccions per crear una poció per trobar imatges ocultes. Ho hem aconseguit, assumpte resolt, però encara no hem acabat i el que és pitjor, el temps se’ns està acabant i si l’últim repte no el solucionem aviat haurem fracassat.

L’última prova

La tercera i última habitació és la més fosca de totes, tan sols unes espelmes, una maleta, una xemeneia amb els banderins dels escuts de les quatre cases (Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw i Slytherin), un mapa, les pols flu, un mirall, i algunes incògnites encara per resoldre. ¿Acabarem a temps o no? ¡Obre’t, Sèsam! És un desafiament divertit amb unes sales molt ben decorades, sobretot la primera, i amb detalls molt cuidats (la mandràgora, els flascons amb elements per a les pocions, etcètera...) que pot ser un repte tant per als nens com per als adults. No deixem mai que la màgia desaparegui de les nostres vides o ens quedarem ¡Petrificus Totalus!

‘La porta màgica’

¿On?  Temps Límit (Sant Antoni M. Claret, 17).

¿Quan?  de dilluns a diumenge en hores concertades.

Preu:  de 15 a 25 euros per persona, en funció de l’equip (de 2 a 6 participants).

Més informació:  Temps Límit.

Notícies relacionades