On Catalunya

Has de deixar-te veure en...

Rooftop Smokehouse: fumar en temps complicats

Estàs en una bombolla espaitemporal incrustada en ple Eixample. Una botiga d’alimentació única a Barcelona que es dedica a fumar tota mena de productes artesanalment

1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Quan accedeixes al pati central de la Fàbrica Lehmann després d’escapar-te de la bullícia barcelonina a través del forat de cuc que té com a misteriós passatge, t’envaeix una agradable sensació dirrealitat. Estàs en una bombolla espaitemporal incrustada en ple Eixample. Sembla que hagis retrocedit a la Barcelona de finals del XIX, però també et contagies d’una vigoritzant modernitat gràcies als tallers, botigues i estudis creatius que acull el pati. I és precisament en aquest illot urbà on ven els seus productes Rooftop Smokehouse (Consell de Cent, 159. Local B), una botiga d’alimentació única a Barcelona que es dedica a fumar artesanalment i, amb fusta de roure, tota mena de productes (preferentment locals i estacionals).

Si hi entres, et veuràs obligat a immortalitzar l’espai i l’entorn: tant l’interior del local com el pati interior de la Lehmann desprenen un encant embriagador. No en podràs sortir amb les mans buides: la truita, l’ànec, els bitxos i el pastrami fumats adquireixen una nova dimensió a la xemeneia de Rooftop Smokehouse. Les costelles de vedella marinades i cuinades a baixa temperatura són porno duríssim. I un consell final: fes un forat a la bossa per a la mantega fumada: és tan addictiva que te la posaràs fins i tot a l’entrepà de cols.