On Catalunya

FER ARRELS

L'alzina de la Pega i la vall d'Olzinelles

Un bonic camí, apte per a tots els públics, va paral·lel al torrent

amadridejos52640559 arbol onbarcelona  encina o alzina de la pega olzinelles fot200305235657

amadridejos52640559 arbol onbarcelona encina o alzina de la pega olzinelles fot200305235657

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

A l’alzina de la Pega, possiblement la més gran i més vella del terme municipal de Sant Celoni, s’hi pot accedir seguint la carretera BV-5112 en direcció a l’ermita de Sant Esteve d’Olzinelles. Amb cotxe són uns 10-15 minuts des del nucli urbà.

‘Quercus ilex’

Nom comú en català: alzina Nom comú en castellà: encina Origen: tota la conca mediterrània, des de la península Ibèrica fins a Turquia, si bé és molt més escassa a l’estAntigüedad: desconeguda. Possiblement uns 300 anys Lloc: Sant Celoni (Vallès Oriental). A un voral de la carretera BV-5112. Al costat de la masia de Can Valls i a 600 metres de l’ermita de Sant Esteve d’Olzinelles.

No obstant, hi ha una alternativa molt més recomanable que consisteix a fer el recorregut a peu per un camí apte per a tots els públics que surt de la masia de Can Draper, on es pot aparcar, i va paral·lel a la riera a través d’una porció ben conservada del parc natural del Montnegre-Corredor. A més de caminar sentint el soroll de l’aigua i el cant dels ocells, la ruta inclou interessants elements patrimonials, com ara antics forns i pous de gel, i un grapat d’arbres de dimensions notables.

Notícies relacionades

La tricentenària alzina de la Pega és gruixuda (3,90 metres de perímetre), però destaca sobretot per la seva alçada (uns 32 metres), sense gairebé parangó a Catalunya. Al seu costat hi ha diversos plàtans i un cedre també enormes, així com verns i més alzines. La ruta completa de la vall d’Olzinelles és circular i dura unes tres hores i mitja (10 km), però no té pujades ressenyables.

Localitzador Google Maps d’arbres singulars Fer Arrels-On Barcelona

Temes:

Fer arrels