On Catalunya

ESCAPADA

Sis cales de somni a la Costa Brava

Difícil trobar uns racons més bonics al litoral català: aigües de color turquesa, roques, vegetació gairebé arran de mar... Ideals per desconnectar durant aquests dies

zentauroepp11053763 begur 27 07 2009     cuaderno del verano   playa de aiguabla190729201626

zentauroepp11053763 begur 27 07 2009 cuaderno del verano playa de aiguabla190729201626 / DANNY CAMINAL

3
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

Amb les seves petites cales d’aigües cristal·lines, els seus paisatges rocosos i el seu espectacular entorn agrest, la Costa Brava es converteix estiu rere estiu en un centre de peregrinació de milers de persones desitjoses de desconnectar del mundanal soroll. Des de Blanes fins a Portbou, aquest tram de costa ha enamorat personatges de la talla d’Ava Gardner o Salvador Dalí. ¿Què té la Costa Brava que no tinguin altres llocs? Entre altres coses, algunes cales tan boniques com aquestes que et recomanem a continuació.

1. Aiguablava

Begur

A escassos quilòmetres de Begur, aquesta petita cala d’aigües cristal·lines i frondosa vegetació, amagada entre paisatges rocosos, atreu dia a dia desenes de banyistes. De fàcil accés –hi ha un aparcament de pagament just al costat–, s’accedeix baixant unes escales que condueixen a aquest paradís que per desgràcia sol estar bastant freqüentat en temporada alta. Els fans del busseig podran disfrutar per lliure o de la mà dels guies del seu centre de busseig, mentre que els aficionats a prendre canyes en banyador no podran resistir-se a ocupar una taula al seu agradable xiringuito.


2. Cala Montjoi 

Roses

david borrat

Ubicada a set quilòmetres de Roses, conserva encara aquest indiscutible halo màgic que li va conferir al seu dia haver sigut escenari d’El Bulli, el restaurant que va donar fama internacional a Ferran Adrià i a la cuina espanyola. Ubicada al parc natural del cap de Creus, accedir-hi per carretera és ja per si mateix tot un espectacle de bonics penya-segats i enfurismats onatges sobre paisatges deserts. I dormisquejar sota l’ombra dels seus arbres, caminar per les roques o nedar a les seves aigües de color turquesa és un dels grans plaers de l’estiu a la Costa Brava.


3. Cala Llevadó 

Tossa de mar 

A aquesta petita cala ubicada a tres quilòmetres de Tossa de Mar s’accedeix a través del Càmping Llevadó, que hauràs de travessar abans de plantar la tovallola a la seva sorra fina i banyar-te a les seves aigües transparents i tranquil·les. Es pot accedir fàcilment amb cotxe fins al càmping, de manera que la seva afluència sol ser alta a l’estiu, i constitueix una imponent estampa de roques, mar i vegetació a la qual seria un pecat accedir sense ulleres ni tub.


4. Cala Tavallera

El Port de la Selva 

edwin winkels

Val la pena caminar els dos quilòmetres que separen el Port de la Selva d’aquesta petita caleta rocosa que destil·la encant i natura en estat pur, on ens sentirem completament allunyats de la civilització, sense cap tipus de servei. Amb una longitud de 135 metres i una amplada de 15, al ser de difícil accés és una platja de baixa ocupació fins i tot en els dies més freqüentats de l’estiu.


5. Cala d’Aigua Xelida 

Tamariu 

Tamariu és un petit poble que presumeix d’un ambient sempre tranquil i familiar, i la cala d’Aigua Xelida, situada a poc més d’un quilòmetre, és, sens dubte, una de les més boniques de Catalunya. Malgrat que s’hi pot accedir amb cotxe fins a l’aparcament i després baixar unes escales, l’ideal és calçar-se unes sabatilles i protegir-se del sol per disfrutar a peu del bonic paisatge mentre recorres el trajecte que la separa de Tamariu.


6. Cala de la Belladona 

Notícies relacionades

Platja d’Aro 

Sembla mentida que aquesta tranquil·la i magnètica cala es trobi tan a prop d’un dels municipis més efervescents i bulliciosos de la Costa Brava, Platja d’Aro. La millor manera d’accedir a les seves aigües de color turquesa envoltades de pins i roques és fer-ho a peu o amb bicicleta a través del camí de Ronda, una ruta de gran bellesa i indubtable interès cultural i arquitectònic que recorre la Costa Brava d’extrem a extrem. 

Temes:

Escapades