Oci sense fi

ClubHaus, la primera 'casa club' de Barcelona

Un macroespai hedonista on podràs jugar al minigolf mentre esperes el teu torn per anar al lavabo

Natàlia Queralt

ClubHaus, la primera 'casa club' de Barcelona

ELISENDA PONS

Parets amb maons a la vista, un esquelet de Zeppelin penjant del sostre i l’aposta per l’art urbà inundant el local. Taules altes per treballar-hi, rodones per menjar-hi i unes grades una mica vertiginoses per observar l’ecosistema d’aquest establiment singular. A primera vista, el ClubHaus impressiona, però el que amaga aquest macroespai hedonista és molt millor.

Alberto Mateos, músic i amant de l’art, i Joel Serra, cuiner transgressor, ho tenen clar: “D’aquí no en voldràs marxar”. Els dos emprenedors s’han embarcat en un projecte tan canalla com provocador amb el grup FoodClub: inaugurar la primera casa club de la ciutat, sota el lema food, art and play.

ClubHaus

Lloc: Avinguda del Marquès de l’Argentera, 13
Horari: de dilluns a dijous, de 18 a 2.30 hores. Divendres, de 17 a 3.00 h. Dissabte, de 13 a 3.00 h. Diumenge

El ClubHaus són 700 metres quadrats de diversió repartits en dos restaurants, tres bars, una sala de jocs, un karaoke i molta música. “Ens inspirem en els clubs de gentlemen londinencs del segle XIX, però hi hem donat un toc dels vuitanta i californià", explica Alberto Mateos, cofundador de l’establiment. “La nostra idea és que vinguis per a dues hores, però que te n’acabis quedant cinc. Del restaurant pots passar al bar, del bar a la sala de jocs, de la sala de jocs al karaoke i, finalment, a la pista de ball”, suggereix. I, mentre esperes el teu torn per anar al lavabo, pots fer unes partides al minigolf. ¿Com és que a ningú se li havia acudit això abans?

Aquest espai multiconceptual està dividit en tres ambients: Show room, Jungle room i Galaxy room. A la primera sala, el restaurant ofereix propostes gastronòmiques amb influències mexicanes i asiàtiques. Compta amb una taula de billar, un coffee corner i taules altes per treballar-hi (¡hi ha wifi!). Això sí, millor teclejar abans que comenci la bullícia.

Joel Serra, al costat de la barra del ClubHaus. / / elisenda pons 

Accedir a la Jungle room significa baixar al soterrani i endinsar-se en un ambient molt més canalla, on el ClubHaus mostra la seva faceta  play. Màquines de jocs, minisala de karaoke, taula de ping-pong, dianes per llançar dards i molta música. La proposta gastronòmica, d’acord amb l’ambient: burgers, aletes de pollastre, anells de ceba i street food a l’estil americà. “Les carns són bio i les salses les elaborem nosaltres”, apunta Mateos. La minisala de karaoke es pot reservar amb temps i la taula de ping-pong va per torns. Són un espectacle els campionats improvisats que tenen lloc a la nit.

A través d’una porta d’aparent accés restringit s’accedeix a la sala més cobejada: la Galaxy room. Els llums de neó condueixen els supervivents (després del Show room i del Jungle room) fins a l’àrea més exclusiva, on a la tarda s’organitzen tallers per estimular la creativitat i, a la nit, hi punxen  dj. Una sala que, més endavant, pretenen convertir en un racó especial reservat per als membres del club, és a dir, les cares conegudes i els fidels al ClubHaus.

‘Brunch’ de diumenge 

"A Barcelona li faltava una casa club", assegura Mateos. “És una ciutat de molt potencial que atreu els turistes, però els locals també tenen ganes de passar-ho bé”. De fet, assegura que, des que van obrir al març, han notat el descens de barcelonins a causa de l’estiu i han decidit sorprendre amb una nova proposta: brunch al punch.

A partir de diumenge, 21, el ClubHaus s’afegeix a la llista d’establiments que ofereixen brunch els diumenges, de 12 a 16 hores. Un menú de 25 € format per tres plats dolços i tres de salats (un de cada per escollir) en què podràs beure tots els còctels seleccionats que vulguis durant dues hores. ¿Se t’acut un pla millor per diumenge?