On Catalunya

SOC A LONDRES

Cakes & Bubbles: les 'sweet temptations' d'Albert Adrià

El cuiner català ofereix dolços imaginatius a Cake & Bubbles, a l'Hotel Café Royal de Regent Street, que es poden acompanyar d'una selecció d'escumosos i vins dolços. Els britànics disfruten amb la seva rebosteria fina i lleugera.

zentauroepp46502968 visitar190121115616

zentauroepp46502968 visitar190121115616 / Adrian Franklin

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Deia Oscar Wilde que la millor manera de vèncer una temptació és caure-hi. I de temptacions no en falten al nou local del luxós Hotel Café Royal, a Regent Street, del qual Wilde era client habitual. El xef Albert Adrià ha creat allà Cakes & Bubbles (en català, ‘pastissos i bombolles’), una proposta d’alta i imaginativa rebosteria. Tastets, 'éclairs' i pastissos acompanyats d’una selecció de xampanys, escumosos i vins dolços, a més d’una gran selecció de cafès, tes i sucs. “Estem revisant receptes de sempre, però creant un estil neoclàssic, limitant-ne el greix, reduint-ne el sucre, fent-los tan lleugers com sigui possible”, comentava el xef català a la festa d’inauguració, el mes de novembre passat. Ni pesants, ni embafadores; com que les seves creacions són etèries permeten pecar sense remordiments. El pastís de pastanaga i merengue amb prou feines pesa tres grams i només 12 l’'éclair' de xocolata amarga amb praliné de cacauet. “Menjar dolços és pur plaer, pur hedonisme. Ningú ho necessita des del punt de vista de la nutrició, però alegra la vida”, explica el que està considerat com un delsmillors rebosters del món.

Hi ha quatre seccions a la carta: el mos dolç, les elaboracions amb fruita, els neoclàssics i les postres estrella, el 'cheesecake', la creació més emblemàtica d’Adrià, ben coneguda pels clients del Tickets, un dels seus restaurants a Barcelona. Alguns són nous, d’altres són recreacions de postres que ha recuperat, com el flam d’ou o el pastís de llimona amb pa de pessic de caramel.

Un projecte inesperat

Notícies relacionades

El saló de Cakes & Bubbles és d’estil clàssic, que concorda amb la resta de l’edifici. Ocupa el local de l’antiga cafeteria, compta amb 40 places i està obert al llarg de tot el dia. Donada la seva ubicació, molts dels clients són turistes internacionals. Les primeres setmanes els ha anat molt bé i els comentaris han sigut afalagadors. Adrià va treballar el 2016 a l’Hotel Café Royal amb motiu d’un projecte 'pop-up' batejat amb el nom de '50 days'. Li va agradar la ciutat i aquella experiència va ser la clau que el va conduir a l’actual negoci. Si funciona, podria repetir-se en altres llocs del món. “L’amo de l’hotel em va demanar un projecte”, explica el xef. “Vaig donar molt voltes a la idea i vaig arribar a la conclusió que el millor era crear una pastisseria. Quan l’hi vaig dir, es va quedar pàl·lid. Volia que tinguéssim menjar salat també. Al final el vaig convèncer. Un restaurant és una cosa molt més complexa i no podia ficar-me en un muntatge així”.

Adrià s’ha emportat de Barcelona part del seu equip. “És molt excitant. Estem tots molt il·lusionats”, conclou.

Temes:

Estic a