On Catalunya

ESCAPADES

Miramar Rooms: dormir a casa del xef Paco Pérez

El restaurant de Llançà suma a la seva experiència gastronòmica de dues estrelles Michelin l'opció d'allotjar-se en cinc 'suites'

fsendra42720479 hotel miramar180330152151

fsendra42720479 hotel miramar180330152151

3
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Si l’atzar no hagués volgut que el xef Paco Pérez passés per davant de la fonda Miramar i s’enamorés de Montse Serra, la filla dels amos, amb qui es va casar el 1986, el Miramar no hauria pogut escriure el seu capítol més transcendent. Aquell idil·li va comportar una fusió d’arrels hostaleres més talent culinari, que propulsaria la fama internacional del que avui és un restaurant únic, a peu del port de Llançà, on a més es pot dormir -i somiar amb els seus plats- a casa del xef. En diuen Miramar Rooms.

Molt abans, la família del cuiner es va instal·lar en aquesta localitat pescadora del cap de Creus, quan ell només tenia uns mesos de vida, amb un bar de tapes on Pérez aviat es va forjar en totes les facetes de la restauració. Després de formar-se a França i Catalunya en algunes de les millors cuines del moment, la seva evolució al Miramar va ser gairebé natural: dels plats mariners d’estiu de la fonda a una gastronomia d’avantguarda plena d’emoció i de vincles amb el Mediterrani que cada dia l’inspira. Des d’allà inventa cada any uns 130 plats que li han valgut les seves actuals dues estrelles Michelin.

Però més enllà del do que té en Paco per unir el coneixement del producte, de la tradició, de la creativitat a dojo i de les sensacions que produeixen els seus plats, avui toca homenatjar la solera hostalera de la casa. L’aventura que havia nascut com a xiringuito de platja de la Costa Brava el 1939 gràcies a l’esforç i la tenacitat dels avis de la Montse. L’espai que ocupa el Miramar ha avançat al ritme dels seus fogons, i ha guanyat superfície coberta, confort, tecnologia en la seva cuina -visible des de la sala i també des del seu hort particular-, disseny… Sense aturar mai la seva evolució, aquesta temporada, per exemple, estrenen un nou espai de rebosteria a la cuina

PRIMERA HABITACIÓ

La matriarca, Julia Cisneros, va començar sense saber-ho una història d’allotjament a peu del mar quan un viatjant li va preguntar si llogaven habitacions i ella, sense pensar-s’ho, li va cedir el seu dormitori i va passar la nit a la platja. Aquesta incipient fonda va anar creixent fins a les 45 habitacions. Posteriorment, mutaria sota la batuta d’en Paco i la Montse: amb el canvi de mil·lenni es va convertir en hotel de 10 habitacions i va estrenar nou menjador, mentre que el 2016 va culminar l’evolució fins a Miramar Rooms, amb cinc amplíssims dormitoris amb noms d’alga o de planta marina que semblen fondre’s amb les onades.

Una de les 'suites' de l'hotel.

Notícies relacionades

Cada un és diferent però coincideixen en els materials nobles, la sensació de pau i el màxim confort que afegeixen zones de lectura o contemplació de les vistes marineres o de les estrelles. Una serenitat que equilibra l’eufòria emocional que solen produir els dinars o els sopars al seu cotitzat menjador de la planta baixa. Per al que hi pernocta, res millor com completar la immersió amb el seu deliciós esmorzar continental casolà i sentir-se gairebé, gairebé en família. 

Miramar Rooms

Passeig Marítim, 7. Llançà (Girona)Telèfon: 972 38 01 32Habitacions: des de 300 €

L’allotjament és per als seus propietaris una prolongació de l’experiència gastronòmica. Tirar l’àncora per culminar una litúrgia que sol suposar fins a 26 bocins en una marató degustativa -n’hi ha versions reduïdes- que introdueix novetats al llarg de la temporada. Aquest any, el fidel sommelier Toni Gata afegeix un maridatge opcional de 10 vins del món. El recorregut de sabors 2018 que proposa Pérez ('Petites històries') va del primer capítol d’una infantesa d’"espines i pell" a un dolç epíleg.

Temes:

Escapades Hotels