On Catalunya

de copes

Cinquanta ombres de gais

Encara que en la negror del quarto fosc tots semblen iguals, el món gai és ple de tribus. Et diem on trobar-les i com distingir-les

zentauroepp36793023 barcelona   barcelones    06 01 2017    on barcelona   repor170111163553

zentauroepp36793023 barcelona barcelones 06 01 2017 on barcelona repor170111163553 / JOAN PUIG

2
Es llegeix en minuts
Abel Cobos

1. TWINKS

Són joves (de 18 a 25 anys), prims i imberbes. Si aquesta llista fos d'un institut americà, ells serien l'animadora rossa.

¿On trobar-los?

Ultrapop (A Safari Disco Club, carrer Tarragona, 141).

2. GAYMERS

Probablement són un 50% de les persones que hi ha rere els avatars femenins en el món dels videojocs (l'altre 50% són els heterosexuals que volen veure el cul de la seva elfa mentre corre). No tenen cap patró físic: només els uneix l'amor pels videojocs... i els homes, és clar.

¿On trobar-los?

Al triangle friqui  de Barcelona o en una fonda del 'World of Warcraft'.

3. OSOS

És un dels col·lectius més units i endogàmics, gairebé tant com una família de l'Arizona més rural. Tenen molt, però que molt de pèl i uns quants quilets de més. S'ha de destacar, en un apunt més seriós, que per això mateix a vegades són discriminats. Gràcies a aquests bars, tenen espais on no són jutjats i poden ser ells mateixos. Hi ha més tipus d'os que colors de paret al Leroy Merlin:

Musclebears: els ossos forts.

Chubbies: els que tenen sobrepès.

Llúdrigues: els prims.

Cubs: els joves, uns cadellets.

Ossos polars: els canosos.

Pandes: els asiàtics.

Ossos negres: els de color.

Chasers: els caçadors d'ossos.

¿On trobar-los?

Bacon Bear Bar (Casanova, 64).

Barra del Bacon Bear Bar, un local per a ossos.JOAN PUIG

4. LOCAS

Són aquells que tenen tanta ploma que no necessiten un tornado per volar fins a Oz. Depenent de la seva massa muscular poden ser 'muscu­locas' (molta) o 'huesilocas' (poca). Encara que fora del món gai la paraula s'utilitza com a insult, ells han sabut recuperar-la i celebrar-la.

¿On trobar-los?

Arena Vip (Diputació, 94) i Circuit Festival Barcelona (a l'agost).

5. MODERNES

Es poden identificar pels estampats de les seves camises, el seu amor pel 'sushi' o perquè escolten música que ningú més coneix. Sabien que la barba seria 'trendy' abans que els metrosexuals deixessin les fulles d'afaitar. Prediuen modes abans que arribin, són els Sandro Rey de les tendències.

¿On trobar-los?

A les zones 'hipsters' de Barcelona, per exemple, el passeig de Sant Joan.

6. MADURS

Es caracteritzen per odiar que els facin perdre el temps: probablement perquè no els en queda gaire. Són la veu de l'experiència als bars ­d'ambient, una espècie d'ancià xaman de la tribu que tots respecten.

¿On trobar-los?

Maduros (Consell de Cent, 245B).

7. JOCKS

Tossuts, mal educats, agressius i dominants. No, no estem parlant dels Taure: són els jocks, també coneguts com a 'bakalas' o 'garrulos'.

¿On trobar-los?

En clubs de reggaeton.

8. TRANSFORMISTES

Travestis, 'drag queens'… són aquells homes que adopten els estereotips que s'associen a les dones i els usen per als seus espectacles. Són les reines de la gresca i animen les festes des de temps immemorials. Sobretot: no et fiquis amb elles, et deixaran KO d'un cop de tacó.

¿On trobar-los?

El Cangrejo Raval (Montserrat, 9).

9. DISCRETS

Fa més temps que són a l'armari que la teva jaqueta de pana dels 90. Et diran que viuen en secret i que, potser, fins i tot estan casats. Compte si t'envien un missatge, demanaran tanta discreció que fins i tot pot ser que s'autodestrueixin com l'Inspector Gadget.

¿On trobar-los?

Observant des de les ombres als arbustos de Montjuïc.

10. MARILIENDRES

Tècnicament no són homes gais, però com si ho fossin. Són aquelles dones que sempre són presents als bars d'ambient. Et poden ballar des de l'últim de Lady Gaga fins a enumerar-te paraula per paraula les lletres de Britney Spears.

Nota: si només és amiga d'ossos, se l'anomena "rinxols d'or"... per motius obvis.

Notícies relacionades

On trobar-les?

A qualsevol lloc on hi hagi gais.

Temes:

De copes