On Catalunya

cine

'Hasta que la boda nos separe' i sis pel·lícules més de casaments catastròfics

Amb l'estrena d'aquesta comèdia, repassem altres pel·lícules que converteixen els casaments en bombes de rellotgeria. Si tens plans de passar per l'altar, millor no les vegis

ONBARCELONA PELICULA HASTA QUE LA BODA NOS SEPARE

ONBARCELONA PELICULA HASTA QUE LA BODA NOS SEPARE / null

3
Es llegeix en minuts
Nando Salvà

Hi ha gent que només de sentir la paraula casament els ulls se’ls converteixen en cors i altres, en canvi, quan passen per una botiga de vestits de nòvia s’afanyen a proclamar que l’ésser humà no està fet per viure en parella.

‘Hasta que la boda nos separe’

Uns i d’altres, això sí, coincidiran que les cerimònies nupcials són com un potent artefacte explosiu embolicat en un bonic llaç blanc. La combinació de convidats ebris, fotògrafs pesats, dames d’honor geloses o problemes per l’organització de les taules del banquet és capaç de generar nivells de conflicte propis d’un ‘cliffhanger’ de ‘Joc de trons’. I per això és lògic que hi hagi tantes pel·lícules que recreen aquests esdeveniments i els seus preparatius. En ocasió de l’estrena d’‘Hasta que la boda nos separe’, la nova comèdia de Dani de la Orden, repassem algunes de les pel·lícules que ho han fet amb més cinisme i mala bava.

1. ‘Very bad things’ (1998)

Captura a la perfecció l’atmosfera apocalíptica que envolta les celebracions prenupcials i la idea que el matrimoni representa una oportunitat de redempció. Per a això contempla un grup d’individus egoistes i repulsius que celebren un comiat de solter a Las Vegas i que, circumstàncies de la vida, acaben matant-se els uns als altres. Malgrat això, el casament s’acaba celebrant, tot i que no és una cerimònia especialment agradable.


2. ‘[REC] 3: Gènesi’ (2012)

Una festa nupcial se’n va en orris quan es converteix en l’escenari de l’esclat d’una plaga zombi. Quan la nòvia es talla els baixos del vestit amb una motoserra, i queda vestida amb una minifaldilla plena de sang i greixum, queda clar que farà el que faci falta i decapitarà qui sigui necessari per tenir el casament amb què sempre va somiar.


3. ‘Melancolia’ (2011)

La seva primera meitat té lloc en un casament que transcorre a la manera d’una llarga sèrie de desastres i situacions enutjoses. El pare de la nòvia (Kirsten Dunst) és un borratxo sortit i la mare és una amargada hostil a la idea del matrimoni. El ‘wedding planner’ es nega a mirar-la a la cara perquè ha arribat tard, i el seu cap insisteix a humiliar-la. Al final ella, desesperada, acaba orinant sota la lluna i tenint sexe amb un company de feina. Ah, i després el món literalment s’acaba. 


4. ‘Kill Bill: Volum 1’ (2003) ‘Kill Bill: Volum 2’ (2004)

Al principi del ‘Volum 1’ , una jove vestida de nòvia, que aparentment acaba de ser víctima d’una violentíssima mort, torna a la vida de sobte esputant sang. Al principi del ‘Volum 2’ coneixem els detalls del que ha passat: la dona, Beatrix Kiddo, es troba en ple assaig de casament quan el seu antic cap i amant, Bill, apareix sense avisar per dissuadir-la del seu afany marital. Al no aconseguir-ho, deixa que els seus pinxos cusin a trets els nòvios, els testimonis, el sacerdot i fins i tot l’organista, abans de rematar Kiddo disparant-li al cap. Ni per aquestes.


5. ‘El graduat’ (1967)

Notícies relacionades

El seu èpic final inclou un casament genuïnament catastròfic. El jove Benjamin Braddock irromp a l’església a plens pulmons, colpeja alguns dels convidats, els tanca al recinte bloquejant la porta amb una creu enorme i fuig amb la nòvia –prèviament, durant la pel·lícula, havia estat anant-se’n al llit amb la seva mare–. Tot i que explicat així sona fins i tot romàntic, no ho és en absolut: la parella agafa l’autobús i, llavors, l’eufòria causada pel seu acte de rebel·lió s’esvaeix, i als seus rostres queda dibuixada la presa de consciència d’una cosa aterridora: el que acaben de fer és un error.


6. ‘Margot y la boda’ (2007)

El personatge del títol, una novel·lista d’èxit, viatja amb el seu fill a casa de la seva germana Pauline, que es disposa a casar-se amb un perdedor. Tot just arribar, Margot comença a barallar-se no només amb la promesa sinó amb tot el món, ja que és completament incapaç de no jutjar i ofendre tot aquell que es creua al seu camí. Com a conseqüència, un cap de setmana que hauria d’estar ple d’alegria es converteix en un malson ple de caos, infidelitat, violència física i emocional i secrets familiars revelats.

Temes:

Cine