teatre

6 obres de teatre per a tots els gustos

Són dies de festes, regals, tiberis i celebracions familiars. Però també ideals per acostar-se als teatres. T'oferim una proposta variada i de panorama ampli

José Carlos Sorribes

6 obres de teatre per a tots els gustos

Mauvego

1. Pere Arquillué i una peça monumental

Jerusalem

Teatre Romea
Autor: Jez Butterworth
Direcció: Julio Manrique 
Fins el 6 de gener
Des de 19 €

Va causar sensació al Grec i ho ha tornat a fer al Romea. Jerusalem és una obra d’aquelles que no s’acaben i amb un protagonista bigger than life. Un enorme Pere Arquillué és Johnny El Gallo Byron, un Falstaff modern, un antiheroi, un tità que és al seu torn el retrat del final d’una època. Tres hores de gran teatre en una peça monumental i que ens recorda que Arquillué segueix a dalt de tot.


2. Un clàssic entre els clàssics

’West side story’, al Teatre Tívoli. / maría josé lópez / europa press

West side story

Teatre Tívoli
Partitura: Leonard Bernstein i Stephen Sondheim
Direcció d’escena: Federico Barrios 
Fins el 16 de febrer
Des de 26,85 €

Romeu i Julieta als carrers de Nova York. Els Capuleto i els Montesco són dues bandes: els nord-americans Jet i els porto-riquenys Shark. La partitura de Bernstein i Sondheim i les coreografies imbatibles de Jerome Robbins. La fidel i cuidadíssima versió espanyola del muntatge de Broadway aterra a Barcelona després de triomfar a Madrid. ¿Què més se li pot demanar a un musical?


3. Joan Pera, el rei de la comèdia

’El pare de la núvia’, amb Joan Pera. / Teatre condal

El pare de la núvia

Teatre Condal
Autors: Joel Joan, Héctor Claramunt 
Direcció: Joel Joan 
Fins el 16 de febrer
Des de 24 €

L’actor de Mataró, als 71 anys, torna a deixar empremta, molt ben acompanyat de la seva inacabable aptitud per a la comèdia. Ho fa en una obra dirigida per Joel Joan en la qual és un empresari molt nostrat que s’ha convertit, a poc a poc, en l’emperador de les galetes. Viu dies feliços pel casament de la seva filla, però tot s’ensorra per una revelació inesperada.

4. Mirada desacomplexada al Nadal

‘Nadales’, al Maldà. / carles tamayo

Nadales

El Maldà
Dramaturgia, direcció escènica i musical: Iban Beltran, Carles Pedragosa i Josep Pedrals 
Fins el 20 de gener
14 (anticipada) i 20 €

Parlar de Nadal és fer-ho de ritus i tradicions, amb tot el que poden arribar a significar aquestes paraules. El trio Iban Beltran-Carles Pedragosa-Josep Pedrals uneix el seu talent, que no és poc, per donar-li la volta amb particulars versions de les nadales que, com diuen, ens mortifiquen aquests dies des dels altaveus dels espais públics. Un exercici desacomplexat i divertit.


5. El filó d’Agatha Christie 

‘Testimoni de càrrec’, al Teatre del Raval. / david oller

Testimoni de càrrec

Teatre del Raval
Autora: Agatha Christie 
Direcció: Pepa Calvo
Fins el 26 de gener
Des de 18 €
 

Les novel·les de la gran dama del misteri han aterrat, amb el mateix reconeixement, al cine i el teatre. Una mostra és la versió de ‘Testimoni de càrrec’ que ofereix amb èxit el Teatre del Raval. És una versió interactiva en la qual vuit espectadors componen el jurat mentre dues actrius s’infiltren a la platea.


6. Dagoll Dagom torna a l’essència

‘Maremar’, de Dagoll Dagom al Teatre Poliorama. / david ruano

Maremar

Teatre Poliorama
Direcció: Joan Lluís Bozzo 
Direcció musical: Andreu Gallén 
Fins el 12 de gener
Des de 12,45 €

La històrica companyia va tocar la fibra amb l’estrena d’aquest musical, sobri, de gran càrrega emotiva i brillants cançons i coreografies, a partir d’una peça poc coneguda de Shakespeare, Pèricles, príncep de Tir. Motius sobrats per a la reposició d’una obra que ens interpel·la sobre la tragèdia humanitària al Mediterrani.

Temes: Teatre Teatre