ART

'Un món paral·lel': l'oníric ull de Google

Les imatges de l'Street View es poden retocar o reinterpretar per crear un món paral·lel, com proposa l'exposició que acull l'Arts Santa Mònica

'Un món paral·lel': l'oníric ull de Google

Gairebé tots ho hem fet alguna vegada. Obrir l’Street View de Google i buscar llocs remots. Passejar entre carrers de ciutats on no hem estat. O buscar la casa on vivíem abans, a veure si ha canviat. Imaginar-nos que som allà gràcies a la càmera de Google, quan en realitat som davant d’una pantalla. Street View et presenta el món en fotos de 360 graus i nosaltres l’acceptem com el món real.

‘Un món paral·lel’

Arts Santa Mònica (Rambla, 7)Fins el 15 de setembreHorari: de dimarts a dissabte, d’11 a 21 hores. Diumenge i festius, fins a les 19 h.Entrada gratuïta

¿Real? La percepció ens pot enganyar. Dotze artistes han recorregut la línia que separa la realitat del virtual per fer-nos reflexionar sobre què és ficció i què és realitat. Tots han viatjat per l’Street View i amb les seves propostes artístiques –algunes una mica esbojarrades– han creat ‘Un món paral·lel’, que pot veure’s fins al 15 de setembre a l’ Arts Santa Mònica.

Notícies relacionades

‘Beagle 2.0’ roger grasas /

Col·locar escenes de pel·lícules enmig de les fotos de Google o la recreació del viatge de Darwin, contraposant les notes del seu diari amb les imatges d’aquests mateixos llocs en l’actualitat, o els ‘selfies’ involuntaris de la càmera de Google són alguns dels treballs d’aquesta exposició col·lectiva, comissariada per Joan Fontcuberta. Un viatge oníric.

‘Paisajes de guerra’ / Azahara cerezo

Temes:

Art