On Catalunya

ART

'Un món paral·lel': l'oníric ull de Google

Les imatges de l'Street View es poden retocar o reinterpretar per crear un món paral·lel, com proposa l'exposició que acull l'Arts Santa Mònica

zentauroepp48717912 onbarcelona exposcion mon paral lel en el arts santa monica 190626180716

zentauroepp48717912 onbarcelona exposcion mon paral lel en el arts santa monica 190626180716

1
Es llegeix en minuts
Sonia Gutiérrez
Sonia Gutiérrez

Periodista

ver +

Gairebé tots ho hem fet alguna vegada. Obrir l’Street View de Google i buscar llocs remots. Passejar entre carrers de ciutats on no hem estat. O buscar la casa on vivíem abans, a veure si ha canviat. Imaginar-nos que som allà gràcies a la càmera de Google, quan en realitat som davant d’una pantalla. Street View et presenta el món en fotos de 360 graus i nosaltres l’acceptem com el món real.

‘Un món paral·lel’

Arts Santa Mònica (Rambla, 7)Fins el 15 de setembreHorari: de dimarts a dissabte, d’11 a 21 hores. Diumenge i festius, fins a les 19 h.Entrada gratuïta

Notícies relacionades

¿Real? La percepció ens pot enganyar. Dotze artistes han recorregut la línia que separa la realitat del virtual per fer-nos reflexionar sobre què és ficció i què és realitat. Tots han viatjat per l’Street View i amb les seves propostes artístiques –algunes una mica esbojarrades– han creat ‘Un món paral·lel’, que pot veure’s fins al 15 de setembre a l’ Arts Santa Mònica.

Col·locar escenes de pel·lícules enmig de les fotos de Google o la recreació del viatge de Darwin, contraposant les notes del seu diari amb les imatges d’aquests mateixos llocs en l’actualitat, o els ‘selfies’ involuntaris de la càmera de Google són alguns dels treballs d’aquesta exposició col·lectiva, comissariada per Joan Fontcuberta. Un viatge oníric.

Temes:

Art