On Catalunya

exposició

'El millor disseny de l'any': la creativitat de les coses quotidianes

Si vols saber quins són els millors projectes de l'any en comunicació visual, moda o arquitectura, tens una cita obligada al Disseny Hub Barcelona

diseo

diseo

1
Es llegeix en minuts
Sonia Gutiérrez
Sonia Gutiérrez

Periodista

ver +

Pot semblar exagerat titular una exposició 'El millor disseny de l’any', però això és exactament el que trobarà el visitant a la mostra que s’exhibeix aquests dies a la sala A del Museu del Disseny: els projectes guanyadors i finalistes dels diferents premis del FAD. Des del prestigiós ADG Laus de disseny gràfic i comunicació visual fins als FAD d’arquitectura i interiorisme, els ArtsFAD a la creació artística o els guardons MODA-FAD.

El millor disseny de l’any

Notícies relacionades

Algunes de les distincions ja s’han donat a conèixer –menció especial mereix el premi d’honor al dissenyador Pedro Rovira–, d’altres es coneixeran al llarg de la Barcelona Design Week, que se celebra fins al 20 de juny. El visitant pot així fer la seva particular quiniela i comprovar si coincideix amb el criteri del jurat.

L’exposició ens recorda fins a quin punt el disseny ens envolta. Al costat dels anuncis de televisió o cartells que potser hem vist abans, s’exhibeixen arriscades propostes d’estilisme i maquetes de projectes arquitectònics (un restaurant, una escola, l’estructura efímera d’un festival...), amb plafons informatius i fotos de la instal·lació al seu entorn real. La mostra s’estructura en passadissos, cada un dedicat a un apartat (disseny gràfic i comunicació visual, arquitectura i interiorisme, moda i creació artística), de manera que en un senzill recorregut és possible fer-se una idea de la gran creativitat que hi ha darrere de les coses quotidianes. 

Temes:

Art